حُدّاثُ الحُسَین (عَلَیهِ السّلام)

15 آبان 1393 ساعت 10:36


الإمامُ الصّادقُ عليه‏السلام :

إنَّ لِكُلِّ شَيءٍ زَكاةً ، وزَكاةُ العِلمِ أن يُعَلِّمَهُ أهلَهُ .

امام صادق عليه‏السلام :

هرچيزى‏زكاتى دارد و زكات دانش، آموختن آن است به اهلش.

تحف العقول : 364 منتخب ميزان الحكمة : 400

پس به گفته امام صادق (ع) علم هم زکات دارد اما سوال مهم اینجاست این علم به چه چیز مختص می شود؟ یا بهتر اینکه علم معنوی هم زکات دارد و اما اول باید تعریف دقیقی از علم برای خود داشته باشیم.

علم چیست؟به دو معنی به کار می رود: يكي به معني دانش و معرفت. به اين معنا اخلاق، دين، تاريخ، سياست، و حتي هر گونه شناخت و آگاهي، علم محسوب مي شود. چنان كه گاهي مي گوييم: من به فلان اتفاق علم دارم.يعني از آن اتفاق خبر دارم.معناي ديگر علم، دانش و معرفت خاصي است كه يا از طريق عقل حاصل مي شود مانند رياضيات، و يا از طريق تجربه و آزمايش مانند فيزيك و شيمي و روان شناسي و جامعه شناسي.

حالا که فهمیدیم علم به دین هم زکات دارد چه خوب است انها را هم ترویج و به دیگران بیاموزیم و اکنون اصل مطلب که برگرفته از کتاب گهربار "حُدّاثُ الحُسَین (عَلَیهِ السّلام)" به نوشته حجت الاسلام و المسلمین مهدی اصلانی است را خدمتتان بازگو میکنیم.

.::حُدَّاثُ الحُسَینِ (عَلَیهِ السَّلام)::.

امام صادق(ع) در فرمایشات خودشان از گروهی خاص نام برده اند به نام حُدّاثُ الحُسَین (عَلَیهِ السّلام) به معنای همسخنان و همنشینان.

امام صادق(ع) در فرازی از این روایت بلند فرمودند:"در روز قیامت همه ی انسان ها با چشم گریان محشور می شوند بجز کسانی که بر جدم امام حسین(ع) گریسته باشند؛آنها در حالی محشور می شوند که بسیار خوشحال اند و سرور و شادی در چهره شان به خوبی نمایان است. در آن وقتی که همه مردم در ترس و ناراحتی و نگرانی شدیدی به سر می برند گریه کنان امام حسین(ع) در کمال آرامش از هر غم و غصه و محنتی در امان هستند،مردم متفرق و پراکنده و مضطرب اند ولی آنها در زیر سایه عرش، در محضر مبارک امام حسین(ع) با آن حضرت گرم صحبت اند و از سختی های روز حساب هیچ ترسی و خوفی ندارند.(الخَلقُ یُعرَضُونَ وَ هُم حُدَّاثُ الحُسَینِ (عَلَیهِ السَّلام))

فرشتگان به گریه کنان امام حسین(علیه السلام) می گویند: بیایید و به بهشت بروید ولی آنها از ورود به بهشت امتناع می کنند و مجلس امام حسین (علیه السلام) رارها نمی کنند ، حوریان بهشتی به آنها پیغام می دهند که ما با تمام نعمت های بهشتی مشتاق شما هستیم ولی آنها چنان واله و شیدای محضر مقدس امام حسین (علیه السلام) هستند که حتی سر بر نمی گردانند و به حوریان نگاه نمی کنند. در نهایت بعد از موقف حشر،فرشتگان در مراسمی باشکوه و با مرکب های بهشتی آنها را به بالاترین مراتب بهشت می برند."

به ناز و عشوه حور و ملک نیازی نیست

همین که مست حسینیم عیشمان نوش است.

الحق و الانصاف جای غبطه دارد که این گروه(حُدَّاثُ الحُسَینِ)(عَلَیهِ السَّلام) در سخت ترین موقعیت های زندگی یعنی موقف حشر،در نهایت آرامش و آسایش آن هم نزد بهترین مخلوق خدا، امام حسین(علیه السلام) به سر می برند. واقعا انسان با دیدن و شنیدن این روایات به حال (حُدَّاثُ الحُسَینِ)(عَلَیهِ السَّلام) غبطه می خورد و از عمق جان آرزو می کند ای کاش من هم جزء گروه (حُدَّاثُ الحُسَینِ)(عَلَیهِ السَّلام) باشم.


کد مطلب: 19137

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdca06n6.49noe15kk4.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir