انـــدیـــشــه هــای امـــام خــمیــنی

14 خرداد 1392 ساعت 8:23


وبلاگ شهدای هیرمند نوشت:
وحدت دین و سیاست در اندیشه امام خمینی (ره) يكى از مباحث مهم در حوزه انديشه‏هاى اجتماعى و سياسى، رابطه «دين» و «سياست» است. برخى با انكار هر گونه پيوندى ميان دين و سياست، تداخل يكى از آن‏دو را در امور ديگرى موجب ناكارآيى طرف مقابل دانسته‏اند، از اين رو به جدايى كامل آن دو توصيه مى‏كنند و برخى ديگر با قبول وجود رابطه ميان دو مفهوم فوق، در كيفيت و نوع رابطه اختلاف نظر دارند. نوشتار حاضر در صدد مطالعه كيفيت ارتباط مفهومى و نهادى دين و سياست در انديشه امام خمينى(ره) است.
 
واژه ‏هاى كليدى: دين، سياست، امام خمينى، رابطه مفهومى، رابطه نهادى.
 
مقدمه
از ديرباز يكى از مباحث مهم در حوزه انديشه‏هاى اجتماعى و سياسى، سمت‏گيرى در قبال رابطه دو مقوله «دين» و «سياست» بوده است. برخى با انكار هر گونه پيوندى بين اين دو، تداخل يكى از آنها را در امور ديگرى موجب ناكارآيى طرف مقابل دانسته‏اند و به جدايى كامل آنها از يكديگر با هدف حفظ حرمت هر يك از آن دو توصيه كرده‏اند. سابقه تاريخى چنين توصيه‏اى به اروپاى پس از قرون وسطى باز مى‏گردد. حاكميت هزار ساله كليسا بر كليه شؤون زندگى در غربِ آن دوران و ناكارآيى آن در قرن‏هاى متمادى، بعضى از انديشمندان سياسى آن زمان را وا داشت تا به انديشه تفكيك دين از حوزه حيات اجتماعى روى آورند و به تحديد دخالت دين در حوزه خصوصى زندگى انسان‏هاى غربى رضايت دهند.
 
ظهور چنين انديشه و پديده‏اى به تشكيل حكومت هايى در جهان غرب منجر گرديد كه خود را ملتزم به مقررات دينى در سطح اجتماع، سياست داخلى و امور خارجى نمى‏ديدند. اين انديشه پس از فراگير شدن انديشه‏هاى غربى در غالب كشورهاى اسلامى نيز شيوع پيدا كرد؛ به طورى كه امروزه بسيارى از اين كشورها يا به طور رسمى داراى حكومت‏هاى سكولارند يا عملاً شيوه لاييكى اعمال حكومت را دارا هستند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 2044

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcb.ab5urhbgaiupr.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir