خواص دارويي فلفل دلمه

26 مرداد 1392 ساعت 11:32


وبلاگ مهندسین سیستان نوشت: خواص دارويي  تاریخ مصرف فلفل به 7 هزار سال پیش از میلاد مسیح برمی ‌گردد، زمانی که سرخ ‌پوستان آمریکایی ساکن پرو و مکزیک به عنوان ادویه از آن استفاده می‌ کردند. تا اینکه طی قرون 15 و 16 میلادی، کاشفان آمریکا این سبزی خوش نقش و نگار را به اروپا و از آن جا به آسیا و آفریقا آوردند و این ‌گونه فلفل دلمه‌ ای وارد برنامه غذایی ما شد. امروزه بسیاری از خانواده ‌های ایرانی از این سبزی در تهیه پيتزا،  مايه ماكاراني و سالاداستفاده می کنند مطالعات نيز ديده شده است که خوردن 20گرم فلفل، درست 30 دقيقه قبل از خوردن يک عدد آسپيرين، از اثرات مخرب اين دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولاني مدت آن جلوگيري مي‌کند و به اين ترتيب مي‌توان از اين دارو به راحتي استفاده کرد، بدون آنکه نگران زيان آن باشيم.  به علاوه، اين سبزي سرشار از ترکيبات آنتي اکسيداني مثل ويتامين C و کاروتن است، طوري که در100گرم فلفل دلمه‌اي قرمز يا سبز و فلفل معمولي خام به ترتيب 140، 120 و 120 ميلي گرم ويتامين C و 3840 ، 265 و 175 ميکروگرم بتاکاروتن وجود دارد. . ۱-فلفل دلمه‌ای برای بیماران دیابتی مفید است. ۲-با کاهش تری گلیسرید باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود. ۳- کپساسین موجود در فلفل دلمه‌ای، باعث تسکین درد می‌شود. ۴-شاید باورتان نشود اگر بگوییم از این سبزی می ‌توان در پیشگیری از بروز انواع سرطان استفاده کرد. کپساسین مانع از چسبیدن ماده سرطان‌زا به دی ان ای می‌شود و در نتیجه بدن را از سرطان محافظت می‌کند. تحقیقات نشان داده که ويتامين سی و بتاكاروتن فراوان این سبزی (البته اگر تازه میل شود) می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌ ها جلوگیری كند، زیرا این دو ماده مغذی جزو  آنتی اکسیدان های قوی تر هستند. جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی ‌تر (زرد و قرمز) باشند . تحقيقات نشان داده اند کپساسين موجود در فلفل، به عنوان يک ترکيب ضد سمي عمل کرده و مانع از فعاليت ترکيبات سرطان زادر بدن مي‌شود و از تشکيل تومورهاي بدخيم در بدن جلوگيري مي‌کنند. ۵- خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد.به علاوه اين سبزي داراي خواص ضدعفوني کنندگي نيز هست. کپساسين موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولي، ترکيب شيميايي دارد که موجب تحريک سيستم ايمني شده و به اين سيستم در حمله به عوامل عفوني کمک مي‌کند. ۶- از پوست در مقابل پیری زودهنگام محافظت می‌کند. ۷- میزان بالای ویتامین C در این گیاه به طور موثر مانع از لخته شدن خون می‌شود. فلفل دلمه ‌ای حاوی اسید فولیك نیز هست. این ویتامین از گرفتگی رگ‌ ها و بروز بیماری های قلبی به‌ خصوص در بیماران دیابتی جلوگیری می کند. اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده ای به نام هموسیستئین در خون می ‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد می‌ تواند باعث تخریب رگ های خونی و افزایش احتمال سكته قلبی ‌شود. فیبر موجود در این سبزی می ‌تواند كلسترول خون را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد. ۸-گیاهی تحریک کننده است و ناراحتی گوارشی مانند سوءهاضمه،  قولنج، اسهال و نفخ بیش از حد را برطرف می‌کند. تحقيقات نشان داده است که کپساسین(capsicin) موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده مي‌شود. کپساسين، موجب افزايش جريان خون در قسمت مخاطي معده و توليد موکوس به وسيله ديواره معده مي‌شود، بنابراين بافت معده در برابر ترشح اسيد معده مصون باقي مي ماند.   ویتامین C به بهبود، بازسازی و تقویت جداره غشاء مخاطی کمک می‌کند.   ۹- چشم‌ها بیش از سایر بافت‌های بدن از فلفل دلمه‌ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می ‌برند.  علت این موضوع را می‌ دانید؟ زیرا همان ماده‌ ی موجود در هویج که به تقویت چشم ها کمک می کند، به مقدار زیادی در فلفل دلمه ‌ای قرمز نیز وجود دارد. این ماده "بتاکاروتن" نام دارد. بتاکاروتن ، پیش ساز ویتامین A در بدن می باشد. یادتان باشد كه فلفل دلمه ‌ای وقتی كاملاً می ‌رسد، به رنگ قرمز و زرد در می‌آید و اغلب فلفل‌هایی که به دست من و شما می‌ رسند، هنوز سبزند. مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می ‌کند. به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه ‌ای یافت می ‌شوند. این دو ماده عبارت‌اند از: لوتئین و گزانتین ۱۰-برای شادابی و نرمی پوست مفید است. ۱۱-سرشار از خاصیت ضدالتهابی است. ۱۲- سرماخوردگي و تب را برطرف می‌کند. فلفل به علت داشتن مقایر زیادی ویتامین C ، یکی از داروهای خوب سرماخوردگی است، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می‌ دهد. خوردن 50 گرم فلفل دلمه‌ای (یک ‌سوم از یک فلفل متوسط) می‌ تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به‌ ویتامین C را برطرف کند. البته باید بگویم که ویتامین C در اثر حرارت فورا از بین می رود، بنابراین تا جایی که ممکن است فلفل  را به صورت تازه و خام میل کنید. فلفل برای لاغر شدن فلفل دلمه ‌ای یکی از كم كالری‌ ترین سبزی‌ ها و یکی از بهترین مواد غذایی برای لاغر شدن است. هر 100 گرم آن، تنها 15 كالری انرژی دارد. این سبزی فیبر زیادی دارد و در هر 100 گرم آن، 2 گرم فیبر یافت می ‌شود. بنابراین در كنار سایر سبزی‌ ها می ‌توان از فلفل دلمه‌ای در رژیم‌ های لاغری استفاده كرد.  هشدار از اثرات حساسیت زای (آلرژن) فلفل غافل نشوید، حتی در مورد فلفل دلمه‌ای. افرادی که پوستی حساس و تحریک ‌پذیر دارند یا مرتب دچار جوش، کهیر، آکنه و اگزمای پوستی می ‌شوند، بهتر است فلفل را از برنامه غذایی خود حذف کنند. همچنین مصرف فلفل دلمه ای، مخصوصا به صورت خام، باعث ایجاد نفخ در معده می شود. پس افراد مبتلا به ناراحتی معده ، موقع خوردن آن باید مراقب باشند


کد مطلب: 6455

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcb.sb0urhbasiupr.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir