تذکر به مداحان؛ لطفا رعایت کنید!/در آستانه ولادت حضرت زهرا(س)
مذهبی نوشت
19 فروردين 1394 ساعت 9:17
منحرف کردن هیئات و مداحان، یکی از برنامه های دشمنان اسلام و به ویژه صهیونیست ها و انگلیسی هاست، از این رو، دشمنان کارهای زیادی کرده اند که بعضا در برخی مواقع موفق هم شده اند اما با آگاهی مداحان و تذکرات رهبری، این موفقیت ها مقطعی بوده و برنامه های “پرهزینه” دشمنان اسلام به لطف خدا، برچیده می شده است.
یکی از کارهایی که متاسفانه در این چند ساله در برخی از هیئات و در بین برخی از مداحان باب شده بود، تبدیل مجالس شادی اهل البیت به مجالس عزاداری بود. حتی گاها دیده شده که در ولادت ها و اعیاد، برخی ها مجلس سینه زنی به راه می انداختند که این عمق انحراف را نشان می دهد.
البته باید این را هم گفت که مداحان عزیز که دچار این کار اشتباه شده اند، نه به انگلیس وصل اند و نه مهره ای برای منحرف کردن هیئات هستند، بلکه این انحراف بیشتر بخاطر “جوی” بود که درست شده بود و به اصطلاح “مد روز” بود! به جای تهمت زدن، بهتر است از چرایی اشتباه بودن این کار گفت.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «در شادی ما شاد باشید و در عزای ما عزادار.»
بنا به فرموده این امام بزرگوار، جایز نیست در مجالس شادی ائمه علیه السلام به عزاداری و مزثیه سرایی بپردازیم. همچنین مقام معظم رهبری هم بارها به مداحان تذکر داده اند و گفته اند که شعر اندوهگین را برای ولادت ها و اعیاد نخوانید.
به هر حال خلاء بزرگ نبودن سبکی برای خواندن در اعیاد، بسیار محسوس است و حتی رهبری هم این نکته را گوشزد کرده اند. بهترین کار این است که کارشناسان دینی و مذهبی که مورد تایید رهبری هستند، برنامه ریزی ای برای مجالس شادی کنند تا هیئات در چارچوب دین کامل اسلام به شادی بپردازند. کاری که نیازمند یک عزم جدی است و ضرورت آن هم بسیار احساس می شود.
و در آخرِ این انتقاد، ضمن ارائه پیشنهاد کلی، امیدواریم در آستانه روز بزرگ ولادت بانوی دو عالم، حضرت زهرا سلام الله علیها دیگر شاهد عزاداری در این عید بزرگ نباشیم… انشاالله.
۱- پیشنهاد ما این است در اول مراسم بعد از قرائت کلام الله مجید، ادعیه و مناجاتی اگر مخصوص آن عید هست بخوانند وگرنه براساس آن روز، یک ادعیه و مناجات خودشان انتخاب کنند و بخوانند.
۲- دعوت از سخنرانی که قدرت بیان خوبی دارد و صحبت درباره مسائل روز و درباره آن عید.
۳- و اما مداح… بهترین کار این است که مداح اشعاری در مدح اهل البیت (مخصوص آن روز ولادت یا عید) آن هم با حالتی به دور از ذره ای حزن و اندوه. بیان مداح باید متفاوت باشد(به حالت دکلمه) و اشعاری که خوانده می شود نباید در هیچ مراسم عزایی خوانده شده باشند.
۴- به هر حال باید ظاهر مسجد، تکیه، هیئت و محل برگزاری مراسم با عزا فرقی کند. درست کردن دکوراسیون با رنگ های شاد، به سلیقه ی دوستان!
۵- پذیرایی با شیرینی و شربت که مطمئنا مورد استقبال همه خواهد گرفت!!
۶- از برگزاری مراسم مختلط به بهانه مجلس شادی، بپرهیزیم و اگر مشکل جا است، مراسم را جداگانه برگزار کنیم؛ یعنی یک مراسم را مخصوص بانوان و مراسمی را مخصوص آقایان.
* البته باید مواظب باشیم که مجالس شادی را به گناه تبدیل نکنیم و از استفاده از لوازمی که سنخیتی با دستگاه اهل البیت ندارند (مانند ارگ زدن) یا رقصیدن به بهانه ی شادی بشدت پرهیز کنیم تا خدای نکرده موجبات ناخشنودی ائمه علیه السلام را فراهم نکنیم.
طوری مراسم را برگزار کنیم که اگر امام زمان(عج) در مراسم باشد، تحسین کند و خشنود باشد که خشنودی ائمه، رضایت خداست.
لطفا برای حمایت از وبلاگ «هیئت مجازی»، مطالب را با ذکر منبع منتشر کنید. با سپاس
کد مطلب: 20173
آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcc1sqi.2bqxm8laa2.html