توصیه‌های سفری سالم برای بیماران دیابتی

26 تير 1393 ساعت 12:05


به گزارش همه با هم ،در واقع بیمار دیابتی هیچ گاه نباید روند درمان و برنامه غذایی خود را بدون نظر پزشک تغییر دهد. در روزهای گرم تابستان تمایل به سفر و گردش بیشتر می‌شود و مسلماً افراد دیابتی نیز از این قاعده مستثنا نیستند، بلکه تنها کافی است تا برخی اصول را در مسافرت رعایت کنند تا بیماری تشدید نشود و عوارض خطرناکی پیش نیاید.

مشورت با پزشک پیش از سفر
اگر مبتلا به دیابت هستید، حتماً پیش از حرکت، با پزشک معالج خود یا پزشک متخصص غدد مشورت کنید تا وضعیت جسمانی و نحوه دارو کنترل شود. با توجه به نوع وسیله نقلیه و مقصد سفر، پزشک تشخیص می‌دهد، داروی خوراکی یا انسولین برای شما مناسب است. همچنین پیش از سفر بهتر است آزمایش خونی نیز گرفته شود.
از سویی باید داروهای ضد اسهال، ضد حالت تهوع و حتی آنتی بیوتیک مناسب تجویز شود تا در صورت بروز ناراحتی‌های رایج در مسافرت مشکل جدی پیش نیاید. با توجه به مقصد ممکن است به واکسن یا داروی ضد مالاریا نیز نیاز باشد. اگر این درمانهای پیشگیرانه منع مصرفی برای بیماران دیابتی نداشته باشد، با این حال بهتر است پیش از حرکت استفاده شود تا مؤثرتر باشند.
توصیه می‌شود نسخه‌ای از داروهای مورد مصرف را نیز همراه داشته باشید تا اگر در صورت بروز اتفاقاتی نظیر گم شدن و... برای مصرف دارو دچار مشکل نشوید. همچنین خلاصه‌ای از سابقه بیماری یا بستری شدن در بیمارستان را نیز همراه داشته باشید.

مسافرت هوایی
اگر قصد مسافرت هوایی دارید باید بدانید که همراه داشتن دارو و لوازم پزشکی مانند سرنگ انسولین تحت کنترل دقیق است. از همین رو حتماً نسخه پزشک که همه داروها در آن درج شده و پزشک منعی برای منع انتقال ذکر نکرده، همراه داشته باشید.
مقدار کافی از داروی مورد استفاده برای چند روز در مورد بیماران دیابتی ضروری است. البته فقط کمی بیشتر دارو همراه داشته باشید تا موارد غیر قابل پیش بینی دچار مشکل نشوید. این مقدار اضافی را در ساکی جداگانه بگذارید.
در صورت سفرهای طولانی مدت خارجی که نیاز به تهیه مجدد دارو است، باید شرایط کشور مقصد در نظر گرفته شود. معمولاً با مراجعه به مراکز درمانی و همراه داشتن نسخه مشکلی پیش نخواهد آمد.

چند توصیه ساده به بیماران دیابتی وابسته به انسولین
- هنگامی که در جاده هستید، حتماً میان وعده و خوراکی هایی شیرین همراه داشته باشید تا در صورت افت قندخون، میل نمایید. به میزان کافی مایعات نیز بنوشید.
- در سفرهای هوایی انسولین را به قسمت بار تحویل ندهید؛ زیرا انسولین قابلیت ماندگاری در دمای بیشتر از 30 درجه و همچنین انجماد را ندارد.
- فعالیتهای غیرمعمول سفر را پیش بینی کنید و درمان را متناسب با آن داشته باشید.
- در مورد تغییر ساعت تزریق انسولین باید از زمان ورود با ساعت محلی مقصد تنظیم شود. تغییر زمان تا کمتر از 3 ساعت را می‌توان براحتی تنظیم کرد، اما برای بیشتر از این بهتر است با پزشک مشورت شود.
پیشگیری از بروز ناراحتی‌های رایج در سفر
- تغذیه
تطابق آشپزی و مزه چشی خوراکی‌های متنوع با دیابت معمولاً در سفر دردسر است. گرچه تنوع غذایی ممنوعیت ندارد، اما بهتر است عادات خوب تغذیه مانند سه وعده غذایی در روز، مصرف قندهای کند و سبزی‌ها زیاد رعایت شود. باید از خوراکی‌های چرب و با قند بالا و میوه‌های شیرینی که میزان قند خون را ناگهان افزایش می‌دهد، پرهیز شود. اندازه گیری قند خون با دستگاه‌های خانگی روش مطمئن و ساده ای برای کنترل دیابت است.
- اسهال
گرچه اسهال یکی از مشکلات جدی تهدید کننده سلامت مسافران محسوب می‌شود، اما در مورد بیماران دیابتی بسیار خطرناک است؛ زیرا خطر بر هم خوردن تعادل قند خون را در پی دارد. اسهال، آب بدن را کم می‌کند و مانع جذب مواد غذایی می‌شود که در نتیجه افت قند خون را درپی دارد. این در حالی است که عفونت سبب افزایش قند خون می‌شود. برای پیشگیری از این مشکل حتماً مواد غذایی را بخوبی پوست بگیرید، بپزید و بگذارید بجوشد. ظروف را نیز تمیز نگه دارید. در رستورانها از مصرف خوراکی‌های خام،‌سالادها و میوه‌های با پوست اجتناب کنید. در مورد آب نیز همواره آب معدنی یا آب جوشیده بنوشید و از مصرف آب لوله کشی و یخ‌های غیر بهداشتی پرهیز کنید.
اما در صورت ابتلا به اسهال این اقدامها را انجام دهید:
- مایعات فراوان بنوشید
- مواد غذایی را تا حدی که میل دارید بخورید
- قند خون را کنترل کنید
- درمان را قطع نکنید
- در صورت افزایش قند خون، مقدار انسولین را بیشتر کنید بخصوص اگر در آزمایش ادرار استون باشدعموماً اسهال در سفر بیشتر از 48 ساعت طول نمی کشد. در صورت ادامه داشتن مشکل، وخامت، همراه شدن با تب، وجود خون در مدفوع و یا درد شدید شکمی حتماً به پزشک مراجعه نمایید.

فعالیت بدنی و دیابت
هنگام فعالیت حتماً مراقب افت قند خون باشید. از حرکات شدید بپرهیزید و برنامه غذایی متناسب با بیماری خود داشته باشید. در صورت افزایش قند خون، پیش از شروع دوباره فعالیت بدنی، مقدار قند خون را ثابت نگه دارید. مصرف کافی مایعات را بخصوص در هوای گرم فراموش نکنید.
- مراقبت از پاها
پیاده روی طولانی در هوای گرم بخصوص کنار ساحل دریا سبب خستگی و سختی پاها می‌شود. در صورت ابتلا به دیابت، کوچکترین عفونت پاها به سرعت تشدید خواهد شد. در این صورت باید چند نکته را رعایت کرد:
- هرگز با پاهای برهنه راه نروید
- کفشهای بسته و مناسب بپوشید، به طوری که پاها تحت فشار نباشد
- هر روز پاها را بشویید
- در صورت هر آسیب یا قارچ جزیی حتماً درمان مناسبی را در نظر بگیرید تا از بروز عوارض جدی تر پیشگیری شود.


کد مطلب: 18266

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcceiqs.2bq4e8laa2.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir