چند نکته برای تهیه کباب
11 مرداد 1393 ساعت 12:09
کباب کردن یکی از سنتی ترین شیوه های طبخ گوشت است؛ از گوشت قرمز گرفته تا مرغ و ماهی، اما میتواند زیانبار باشد. برای آشنایی با روشهای مختلف پخت کباب و چگونگی حفظ سلامت مواد غذایی هنگام کباب کردن، بهتر است به 9 نکته توجه کنید:…
1. یکی از مهمترین نکته ها در تهیه کباب که متاسفانه بیشتر خانواده ها به آن اهمیت نمیدهند، نگهداری گوشت خام در دمای مناسب پیش از کباب کردن آن است. گوشت کبابی را میتوان حداکثر در دمای 8-6 درجه سانتیگراد بالای صفر نگهداری کرد. نگهداری گوشت در دمای بالاتر باعث فساد آن خواهدشد. برای حفظ دمای مطلوب، گوشت کبابی را از چند ساعت قبل از طبخ در فریزر بگذارید یا اگر قرار است به پیک نیک بروید، آن را تا هنگام مصرف و پیش از خارج شدن از خانه، داخل کلمنی پر از یخ قرار دهید.
2. گوشت لخم تر انتخاب کنید زیرا چربی کمتر باعث می شود که دود کمتری تولید شود.
3. گوشت را در قطعه های کوچک و نازک ببرید و بپزید. این کار باعث می شود در مدت زمان کمتر پخته شود.
4.از آنجا که احتمال دارد در گوشت انواع میکروارگانیسمها، انگلها و عوامل بیماریزا مانند میکروب سالمونلا وجود داشته باشد، حتما باید مغزپخت شود. در غیر این صورت، عوامل بیماریزا به فرد منتقل و باعث بیماری خواهدشد. البته برای از بین بردن انگل یا میکروارگانیسمهای موجود در گوشت، آن را با حرارت بالا و آتش تند نپزید زیرا پخت در درجه حرارت بالا، باعث تولید ترکیبهای سرطانزایی با نام «آمینهای هتروسیکلیک» می شود.
5. در صورت امکان، برشهایی بر سطح گوشتها بزنید تا مغز آنها هم به خوبی پخته شود. برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای انگلی یا مسمومیت، کباب نیم پز و آبدار تهیه نکنید.
6. برای اطمینان از سلامت کبابها، بهتر است از سیخهای استیل ضدزنگ استفاده کنید، اگر میخواهید از سیخهای چوبی استفاده کنید، بهتر است نوع بسته بندی شده و دارای نشان استاندارد بخرید و پیش از به سیخ کشیدن گوشتها، حتما سیخ ها را کمی چرب کنید تا به آن نچسبند یا در حرارت نسوزند.
7. اگر از زغال استفاده میکنید، فاصله سیخ با زغال را رعایت کنید.
8. استفاده از دستگاههای کبابپز بر زغال ارجحیت دارد زیرا آسیب کمتری به کیفیت ماده غذایی وارد میشود.
9. هنگام کباب کردن، گوشت را مرتب پشت و رو کنید. این کار باعث میشود یک طرف گوشت بیش از حد حرارت نبیند، گوشت سریع تر بپزد و لایه های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی شود. همچنین احتمال ایجاد آمین های هتروسیکلیک کمتر می شود.
کد مطلب: 18401
آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcdfo0f.yt0jz6a22y.html