عدسی خورها بخوانند
14 بهمن 1392 ساعت 10:44
همه با هم : عدسها در مقایسه با دیگر حبوبات خشك، سریعتر و راحتتر پخته میشوند. آنها سریع طعمهای عالی را از دیگر غذاها و چاشنیها به خود جذب میكنند و ارزش غذایی بالایی دارند و در تمام طول سال در دسترس هستند. عدس منبع فوقالعاده مواد مغذی مهمی است که برای داشتن متابولیسم خوب لازم و ضروریاند. در ترکیبات دانه عدس علاوه بر فسفر که سبب بهبود عملکرد مغز میشود مواد دیگری مانند فولات وجود دارد که عامل مهمی برای بهبود خلقوخو و برطرف کردن استرس در افراد است. ولی حبوبات به طور کلی نفاخ هستند و باید کامل پخته شوند. برخلاف سایر حبوبات که نفخ آنها با خیساندن تا حدی از بین می رود، نفخ عدس با خیساندن چندان از بین نمی رود و با اینکه نفخ آن کمتر از نخود و لوبیاست اما به هر حال نفخ دارد. درمانگران طب سنتي توصيه زيادي درباره مصرف باقلا و عدسي با گلپر دارند، چون وقتي باقلا و عدسي با گلپر خورده شود از ميزان نفاخي آنها كاسته مي شود، بنابراين افرادي كه با مصرف اين گونه خوراكي ها دچار نفخ و دل دردهاي ناشي از آن مي شوند، مي توانند با اضافه كردن اين ادويه خوشبو و خوش طعم هم نفاخي باقلا و عدس را كنترل كنند و هم طبع سرد آنها را تعديل كرده و يك غذاي بدون عارضه مصرف كنند. گیاه گلپر از خانواده جعفری است و دانه (میوههای) آن دارای اسانس است. این گیاه فقط در ایران میروید و از قدیم برای معطرکردن و طعم بخشیدن به غذا مورد استفاده بوده است. برای استفاده از گلپر باید دانههای آن را پودر کرد و سپس بهصورت مستقیم یا مخلوط با گیاهان دیگر - به خصوص به شکل ادویهجات ایرانی - مورد استفاده قرار داد. گلپر گذشته از اینکه هضمکننده خوبی است؛ مقوی معده، ضدمیکروب و ضداسپاسم است و خاصیت ضدنفخ قوی دارد.
کد مطلب: 11572
آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcf0tdy.w6dyeagiiw.html