ضرغامی، رئیس صداوسیمای کُره!

13 بهمن 1392 ساعت 8:03


وبلاگ "نسیم توسعه" نوشت: اگر به سخنان،گفت‌و‌گوها و رفتار مردم ایران توجه کنیم، متوجه می‌شویم که گفتار، رفتار و حتی اندیشه ایرانیان به الگوهای غربی و … که توسط شبکه‌های ماهواره‌ای توصیه و ترویج می‌شوند، شباهت بی‌نظیری دارند!
اکنون که در آستانه سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در  سال ۱۳۵۷ هستیم، در کنار همه فشارهای اقتصادی، سیاسی، نظامی و تحریم‌های همه جانبه غرب بر علیه ایران که موجب ایجاد برخی عقب‌ماندگی‌ها و مشکلات بر سر راه توسعه ایران شده است، مشکل تهاجم به فرهنگ و تمدن ایرانی و تهدید این مؤلفه مهم در اقتدار و پویایی ایرانیان نیز به دغدغه مردم و دلسوزان تمدن ایرانی اضافه شده است.
آیا طی سی و پنج سال اخیر، بر غنای فرهنگی و تمدنی ایران و ایرانیان افزوده شده است؟
جایگاه فرهنگ و تمدن ایران در جهان کنونی، کجاست؟
نقش صدا و سیما در احیاء یا کمای فرهنگی- تمدنی ایران ،چیست؟
آیا مسئولین صدا و سیما نمی‌خواهند به هشدارهای مقام معظم رهبری در مورد توجه بیشتر به فرهنگ و تمدن ایرانی، توجه ‌کنند؟
در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی طی چهار دهه عمر نظام جمهوری اسلامی، درکنار بسیاری فعالیت‌ها و اقدامات مفید و ضروری نظام در حفظ و بازآفرینی تمدن ایران و اسلامی ایران، برخی کم‌کاری‌ها یا سهل‌انگاری‌ها نیز وجود داشته و اکنون نیز دنبال می‌شوند. نظام جمهوری اسلامی ایران به علت ماهیت و هویت ضد استکباری و استقلال طلبانه خود، طی یک دهه اول عمر خود به شدت مورد هجوم فیزیکی و محاصره شدید قرار داشت ولی با آغاز دهه دوم انقلاب، روزنه‌های گسترش و انتشار فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی توسط جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده، فرهنگ و تمدن ایرانیان مجدداً در مسیر پویایی و اقتدار جهانی قرار گرفت.
یکی از اهرم‌ها و ابزار ترویج و بازآفرینی فرهنگ و تمدن ایرانی را باید رسانه‌ها و به خصوص رادیو و تلویزیون دانست که در ایران با عنوان کلی صدا و سیما شناخته می‌شوند.
صدا و سیمای ایران که در دوران اولیه انقلاب و پایان دهه اول جمهوری اسلامی، تنها دارای دو شبکه تلویزیونی داخلی بوده و با پخش حداکثر بیست ساعت برنامه از این دو شبکه به ایفای نقش می‌پرداخت، به مرور زمان و با تغییر راهبردها و نیز تحول در تکنولوژی و رسانه، به مرور زمان با افزایش ساعات پخش برنامه‌ها و سپس افزایش شبکه‌های جدید تصویری به دنبال تسلط بر عرصه رسانه‌ای داخلی ایران بود. در این دوره به مرور زمان رقیبان صدا و سیمای ایران نیز پا به عرصه نهادند، رقیبان اصلی صدا و سیما را باید رادیو بی‌بی‌سی(‌BBC)  در عرصه خبر  و  دستگاه پخش ویدئو در عرصه تصویر و سرگرمی دانست. علیرغم تمام قوانین و سخت‌گیری‌های صورت گرفته از سوی نظام، ویدئو توانست در سطح جامعه به جایگاهی برتر از برنامه‌های تلویزیون دست یابد!
در دهه سوم و چهارم  عمر نظام نیز ماهواره به عنوان رقیب صدا و سیمای ایران وارد عرصه رقابت شده و به صراحت باید گفت که در این رقابت و تاکنون ماهواره و شبکه‌های بیشمار آن از صدا و سیمای ایران پیش افتاده و پیروز میدان بوده‌اند.
ماهواره طی حدود ده سال اخیر به رقیب جدی صدا و سیمای ایران تبدیل شده و امروز بر صدا و سیمای ایران نیز غالب شده است. غلبه شبکه‌های ماهواره‌ای در دو بخش خبر، فیلم و سرگرمی صورت گرفته است.
گرایش ایرانیان به اخبار ، فیلم‌ها و سریال‌های ماهواره‌ای، چنان رشد شتابانی داشته است که تأثیر عینی و ذهنی این شبکه‌های ماهواره‌ای را می‌توان در زندگی روزمره مردم به خوبی مشاهده نمود. یکی از مهم‌ترین پیامدهای غلبه شبکه‌های ماهواره‌ای بر صدا و سیمای ایران را باید در تهدید، انزوا و تهاجم به فرهنگ و تمدن ایران دانست، به خصوص اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها  در این زمینه هشدار داده و می‌فرمایند(( حالا یک ناتوى فرهنگى هم به وجود آورده‌اند. این، بسیار چیز خطرناکى است. البته حالا هم نیست، سال‌هاست که این اتفاق افتاده است. مجموعه زنجیره به هم پیوسته رسانه‌هاى گوناگون – که حالا اینترنت هم داخلش شده است و ماهواره‌ها و تلویزیون‌ها و رادیوها – در جهت مشخصى حرکت مى‌کنند تا سررشته تحولات جوامع را به عهده بگیرند، حالا که دیگر خیلى هم آسان و رو راست شده است)). ۱
صدا و سیمای ایران که طی دو دهه اخیر در بعد کمیت به پیشرفت‌های خوبی دست یافته و دارای شبکه‌های تلویزیونی داخلی و خارجی نسبتاً خوبی شده است، در بعد کیفیت اگر نگوئیم به عقب برگشته، دارای سکون و درجا زدگی بوده است!
فرهنگ و تمدن ایرانی که در عصر حاضر دارای دو بال یا دو محور مکمل و پوششی می‌باشد را می‌توان در پیشینه غنی و بی‌مثال بیش از هفت هزار ساله تمدن پارسی و از سوی دیگر اعتقادات و فرهنگ غنی شیعه، مشاهده نمود. برای توسعه همه‌جانبه و اقتدار ایران در عصر کنونی، باید به تقویت هر دو بال پرواز ایران یعنی تمدن پارسی و مذهب تشیع توجه شده و هر دو محور مورد حمایت و تقویت قرار گیرند.
صدا و سیمای ایران در طی چهار دهه اخیر بیشتر به یکی از بال‌های هویتی ایران یعنی اسلام و مذهب تشیع توجه نموده و به تقویت و بالندگی نسبی این بخش از فرهنگ ایران اهتمام نموده است. این یک‌جانبه‌نگری و عدم توجه به تمدن و فرهنگ غنی پارسی و پیشینه تاریخی ایران موجب شده است تا بسیاری از ایرانیان ضمن انتقاد از مواضع و برنامه‌های صدا و سیما، به شبکه‌های ماهواره‌ای و خارجی گرایش یافته و صدا و سیمای ایران را بایکوت نمایند.
شاید یکی از عللی که آقای اسفندیار مشایی معاون دکتر احمدی‌نژاد، را مجبور به طرح نظریه پرطرفدار “مکتب ایرانی” در چند سال اخیر نموده است، همین لزوم توجه به تمدن و فرهنگ اصیل ایرانی (پارسی) است که مورد تهاجم بیگانگان و نیز بایکوت و فراموشی رسانه‌ها و صدا و سیمای ایران قرار گرفته است.
سیاه‌نمایی و تاریک پنداشتن تمامی پیشینه درخشان حکومت‌های پادشاهی و امپراتوری ایران قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ را باید یکی از بدترین ستم‌ها در قبال تمدن و فرهنگ متعالی ایرانیان دانست. سیاه‌نمایی و یکسو نگری که در کتب درسی مدارس و نیز در صدا و سیمای ایران به شدت پیگیری شده و گویا در سابقه حکومتی قبل از انقلاب، هیچ حاکم و پادشاه عادل، میهن‌پرست، دانا، مردم دوست، خداپرست و دینداری وجود نداشته است!
در حالی که شبکه‌های تلویزیونی ایران به پخش و تکرار  فیلم‌ها و سریال‌های مبالغه‌آمیز خارجی مشغول هستند، پیشینه تمدنی ایران در برنامه‌های صدا و سیما به فراموشی سپرده شده است. شبکه‌های تصویری ایران و به خصوص شبکه تماشا به صورت مستمر به پخش سریال‌های کره‌ای می‌پردازند و گویا قرار است این شبکه در بهترین ساعت پخش خود در طی سال و شاید سال‌های آینده نیز مروج فرهنگ و تمدن کره‌ای با پخش دنباله‌دار  سریال‌های مبالغه‌آمیزی مانند: افسانه جومونگ، سرزمین بادها  و  امپراتور دریاها، باشند.
با توجه به روند کنونی که همراه با کم توجهی و بلکه فراموشی فرهنگ و تمدن ایرانی در صدا و سیما و همزمان توجه خاص به فرهنگ و تاریخ کره  در شبکه های تلویزیونی ایران می‌باشد، باید آقای سیدعزت‌الله ضرغامی را رئیس صدا و سیما (رادیو و تلویزیون) کُره بدانیم!!!
به هر حال صدا و سیمای ایران و رئیس محترم آن که در حال خدمت‌رسانی ویژه به فرهنگ و تاریخ کُره هستند، باید از خواب سنگین و خطرناک خود بیدار شده، در راستای معرفی و بازآفرینی فرهنگ، تمدن و پیشینه تاریخی غنی و متعالی ایران و ایرانیان، بیش از پیش سعی و تلاش نمایند.
منابع:
۱-   پایگاه‌ اطلاع­رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه­ای – موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی. ۱۸/۸/۱۳۸۵٫ به آدرس: http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3362
  انتهای پیام


کد مطلب: 11518

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcfctdy.w6dyyagiiw.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir