موانع پنتاگون در راه دمشق

9 شهريور 1392 ساعت 8:35


وبلاگ "شیعه، مذهب مبارز" نوشت: هوالحبیب الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایته علی ابن ابیطالب(ع) بحران سوریه در طول دو سال گذشته به یکی از مهمترین بحران های جهان تبدیل شده است؛بحرانی که از شورای امنیت تا کشورهای اسلامی را به دو گروه حامی دولت و حامی شورشیان تبدیل کرده است.پس از اعلام خبر به کار گیری سلاح شیمیایی در سوریه که هر دو طرف یکدیگر را به استفاده از آن متهم میکنند آمریکا تهدید کرد که به گزینه نظامی و حمله به سوریه هم فکر میکند و اوباما جلساتی را هم با مشاوران امنیت ملی  خود برگزار کرد تا نشان دهد که اینبار تهدید نظامی جدی تر است. ایالات متحده برای حمله به سوریه موانع جدی را بر سر راه دارد که به اختصار چهار مورد آن را ذکر میکنیم:
1)ابر قدرتی به نام افکار عمومی: فضای تبادل اطلاعات و ارتباطات گسترده نشان داده است که دیگر ابر قدرت ها نمیتوانند با فروختن ژست مدعیان صلح و آزادی و دموکراسی برای منافع لابی های صهیونیستی به کشور های دیگر هجوم ببرند و ملت ها را به خاک و خون بکشند.وجود جریان 99درصدی وال استریت در آمریکا و فضای
افکار عمومی جهان و بویژه ملت های منطقه نمیتواند تعارض اعمال آمریکا را قبول کند؛حمایت آمریکا از نظام های غیر دموکراتیک و جنایتکاری همچون آل خلیفه و آل سعود و حمایت از نظامیان مصری که مردم را در خیابان ها به خاک و خون کشیدند تصویر آمریکای حامی دموکراسی و آزادی خواهی را لکه دار کرده است. ملتهای منطقه نیز هیچ گاه از آمریکا تصویر مثبتی در ذهن نداشته اند و میدانند که هدف آمریکا حمایت از اسرائیل و دست نشاندگانش در جهت حفظ منافع خود است و هیچگاه برای ملت های دیگر دلسوزی نداشته و نخواهد داشت.
مسلما حمله آمریکا به سوریه باعث میشود تصویر این کشور در بین ملت های مسلمان بدتر و منزجرتر شود.
2)OPEN WAR این مفهوم در سالهای اخیر توسط سیدحسن نصرالله با عنوان "حرب مفتوح" مورد استفاده قرار گرفت؛سیدحسن اسرائیل را به جنگ گسترده در سطح جهان تهدید کرد؛از فوریه 2008که این کلید واژه مطرح شد سفارت های اسرائیل در سطح جهان در موقعیت های حساس همچون اواخر فوریه در سالگرد شهادت فرمانده مقاومت اسلامی لبنان به حالت آماده باش کامل و حکومت نظامی درآمد.
سال گذشتهFBIدر گزارشی به  بررسی جنگ احتمالی ایران و آمریکا پرداخته بود در فصلی به عملکرد حزب الله  و عکس العمل این جنبش در این جنگ پرداخته بود.در این گزارش FBIچند نگرانی را از طرف حزب الله مطرح کرده بود از جمله؛ورود نیروهای حزب الله به شمال اسرائیل و همچنین احتمال انجام عملیات در خاک آمریکا. این گزارش یادآور میشود که حدود پانصد نفر از نیروهای مقاومت در خاک ایالات متحده و در سطح جهان آماده حمله به منافع آمریکا هستند.
حزب الله حامی اصلی ایران و سوریه بوده است و برای این جنبش فرقی بین ایران و سوریه وجود ندارد و در صورت حمله به هر کدام از این دو کشور حزب الله به حمایت از آنها برخاسته و از ملت و دولت این کشور ها حمایت میکند.
برگ برنده آمریکا در تمام جنگ ها دوری سرزمین و مردم آن از میدان جنگ بوده است و ملت آمریکا در آسایش و آرامش صلح قرار دارند و در صورتی که این آرامش و صلح به خاطر عمل دولتمردان این کشور از بین برود کاخ سفید از سوی افکار عمومی ملت امریکا تحت فشار و بازخواست قرار میگیرد.
3)اسرائیل زیر تیغ: سوریه کشوری است که با اسرائیل مرز مشترک داشته و همیشه تهدیدی جدی برای رژیم صهیونیستی محسوب میشده است.مسلما بحران سوریه و تضعیف این دولت حامی مقاومت بیش از هر کشور و گروهی به نفع اسرائیل است؛رژیم اشغالگر قدس در طول این بحران همواره از مخالفین و معارضین مسلح حمایت کرده و به دنبال تضعیف جبهه مقاومت در منطقه بوده است.کشف دستگاههای ارتباطی،سلاح و خودروی نظامی اسرائیلی در پاکسازی های ارتش سوریه نشان داد که نیروهای مخالف دولت سوریه علی رغم چهره دینی خود در پس پرده با صهیونیست ها نرد عشق بازی کرده و سر در کاسه استکبار جهانی دارند. حمله آمریکا به سوریه باعث ایجاد ناامنی و تشکیل گروههای مسلح مختلف میشود که برای کشور های همسایه سوریه بویژه اسرائیل بسیار خطرناک بوده و امنیت آنها را تحت تاثیر قرار میدهد؛وجود گروههای ضد صهیونیستی و آوارگان فلسطینی در خاک سوریه تهدید جدی برای امنیت اسرائیل است. تهدید دولت سوریه مبنی بر به آتش کشیدن خاورمیانه و حمله به اسرائیل در صورت شروع جنگ علیه دمشق نیز یکی از چالش های مهم آمریکا در تصمیم گیری درمورد بحران این کشور عربی است.موقعیت حساس خاورمیانه در بحث انرژی این منطقه را به انبار باروتی تبدیل کرده است که در صورت انفجار ترکش های آن تا بورس ها و بازارهای آمریکا و اروپا خواهد رسید.  
4)روسیه این بار جدی ست...
پس از حمله ناتو به لیبی و سقوط قذافی که تمایل به روسیه داشت کرملین یکی از متحدان اصلی خود در منطقه را از دست داد؛از این رو تمام توان خود را برای حمایت از دولت بشار اسد در برابر شورشیان مورد حمایت غرب به کار بست. وتو کردن چندین قطعنامه علیه دمشق در شورای امنیت و حضور ناو گروه های ارتش روسیه درآب های ساحلی سوریه برای مقابله با تهاجم نظامی نشان میدهد که روسیه قصد ندارد اشتباه خود در از دست دادن یک متحد همچون قذافی را این بار در سوریه تکرار کند.
حضور بندر بن سلطان رییس دستگاه اطلاعاتی عربستان و یکی از حامیان اصلی مخالفان مسلح دولت سوریه در مسکو برای متقاعد کردن دولت روسیه به پایان دادن حمایت از نظام بشار اسد با شکست مواجه شد. قرار دادهای نظامی منعقد شده بین دمشق و مسکو از زمان آغاز بحران و همچنین حمایت های مسکو تنها این پیام را به آمریکا دارد که روسیه با هرگونه دخالت نظامی ناتو و غرب در سوریه مخالف است.
کشور چین هم در این بحران در کنار دولت سوریه قرار گرفته است.
همانطور که گفته شد دخالت نظامی در سوریه برای آمریکا هزینه های زیادی دارد که تنها به چهار مورد آن پرداختیم؛همچنین باید یادآور شویم که ایران نیز در کنار سوریه قرار دارد. اگر آمریکا وارد جنگ دیگری شود سرنوشتی بهتر از جنگ عراق پیدا نخواهد کرد؛شاید حضور نظامی در سوریه به تجزیه این کشور یا روی کار آمدن دولتی مخالف آمریکا منجر شود.تجزیه سوریه بر منطقه تاثیرات جبران ناپذیری می گذارد؛روی کار آمدن یک دولت کرد در منطقه کردستان سوریه و تبدیل آن به پایگاهی برای تجزیه طلبان کرد بر امنیت عراق،ترکیه و ایران تاثیر منفی میگذارد،همچنین تشکیل یک دولت با عقاید سلفی در خاورمیانه باعث گسترش تروریسم در منطقه و جهان میشود.
بحران سوریه راهی جز مذاکرات سوری-سوری ندارد و هرگونه دخالت خارجی در این کشور باعث طولانی شدن درگیری ها و کشتار مردم بی دفاع میشود.
  انتهای پیام


کد مطلب: 7506

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcj.yeafuqeimsfzu.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir