پکورا غذای خوشمزه سفره های افطاری مردم بلوچستان

اجتماع نوشت

18 تير 1393 ساعت 10:36


وبلاگ دانش اموزان برتر نوشت : پکورا یکی از غذاهای سنتی، خوشمزه و مورد علاقه مردم بلوچستان و زینت بخش سفره های افطاری آنان در ماه مبارک رمضان است.

ماه مبارک رمضان برای مردم مومن و خداجو سیستان و بلوچستان فرصت بسیار مغتنمی است تا به عبادت و راز و نیاز با معبود بپردازند و با انجام صله رحم، دید و بازدید، تبدیل کدورتها به دوستی و آشتی درهای رحمت الهی را به روی خود بگشایند و از نعمات سفره الهی متنعم شوند.
مردان زحمت کش و مهربان سیستانی و بلوچستانی در این ماه میهمانی خدا سعی می کنند به هر نحو ممکن بهترین مواد غذایی را برای اعضای خانواده تهیه کنند و بطور معمول مردان و نان آوران تمامی خانواده ها حتی افراد کم بضاعت پیش از آغاز ماه رمضان تهیه گوشت، مرغ و سایر موادغذایی مورد نیاز برای روزه داری را از وظایف اصلی خود می دانند.

زنان هنرمند، سخت کوش و فاضله بلوچ و سیستانی نیز در ماه مبارک رمضان ضمن به جای آوردن عبادات و فرایض دینی، زمینه را برای آسایش بیشتر و بهتر سایر اعضای خانواده فراهم می کنند.

تهیه انواع غذاهای محلی و سنتی در هر خانواده بلوچ برای افطاری و سحری از وظایف زنان است که در این میان تباهگ، چانگالی و پکورا از مهمترین غذاهای باب طبع مردم بلوچستان در ماه رمضان است.

*** پکورا

آردنخود، سیب زمینی، آرد گندم، نمک، فلفل، گشنیز، ادویه های معطر، روغن، آب و غیره از مواد اصلی برای تهیه پکورا «pakora» است.

این غذا بر سر سفره مردم بلوچ از قدمت بالایی برخوردار است و دستور پخت آن از کشورهای هند، عربی و پاکستان گرفته شده و معمولا مواد اولیه آن نیز از کشور پاکستان تهیه می شود.

پکورا با سبزیجات مختلف مانند پیاز ، گشنیز تازه، پیاز خورد شده، سبزی های خشک مخصوص پکورا تهیه می شود که از مهمترین نوع آن پکورا سیب زمینی و پکورا فلفلی است که هر بانوی بلوچ مطابق ذایقه خانواده خود آنرا تهیه می کند.

پکورا در بازارهای سنتی شهرهای بلوچستان نیز پخته می شود و از استقبال خوبی نیز برخوردار است بگونه ای که در برخی بازارها آشپزهای ماهر در انظار خریداران پکورا داغ و تازه را تهیه و از روی تابه در ظروف یک بار مصرف گذاشته و به فروش می رسانند.

از دیگر غذاهای محلی که بر سر سفره های افطاری و سحری مردم بلوچ در بلوچستان استفاده می شود ˈچانگال، حلوا شیرگی، خرما بریز و انواع لبنیات محلی، نان روغنی، تیموش، انواع ترشی ها بویژه ترشی لیمو، انبه و غیرهˈ است.


کد مطلب: 18146

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcjmvev.uqeoxzsffu.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir