چند شگرد ظریف شبکه های معاند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۴۰
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ ان ربک لبالمرصاد نوشت:
1 – استفاده از کلماتی که بار معنایی آنها متفاوت با حقیقت است: اگر برای سالها هم حتی شبکه های مدعی بی طرفی را نگاه کنید خواهید دید مثلاً همیشه از کلمه «متهم» به جای «مجرم» استفاده می کنند! مثلاً می گویند:«چند متهم به قتل یا متهم به قاچاق مواد مخدر در ایران اعدام شدند»! در حالی که متهم به مرحله اجرای حکم نمی رسد! متهم کسی است که به وی جرمی انتساب شده به خاطر برخی دلایل و حدسیات موجود اما هنوز اثبات نشده و مجرم کسی است که بعد از تفهیم اتهام ، با اقرار به جرم و یا اثبات جرم توسط دلایل قطعی ، مجرم شناخته می شود ولی مشاهده می کنیم در شبکه های ماهواره ای حتی برای شخص عبدالمالک ریگی هم از واژه «متهم» استفاده می کنند چراکه این واژه چنین تعبیری را در ذهن مخاطب اعمال می کند:« نظام ایران متهمان را قصاص و اعدام می کند نه مجرمان را»!

2 – بسیاری از جرم ها در پوشش های خوب صورت می پذیرند و اصلاً اگر پوشش خوبی نباشد ، مجرم از همان ابتدا دستش رو می شود مثلاً یک شخص در قالب صیاد می تواند صید غیر قانونی کند و یک شخص در قالب یک پیمانکار و ساختمان ساز می تواند پول عده ای که به دنبال مسکن بوده اند را بالا بکشد و ... اما در شبکه های ماهواره ای گویی این پوشش ، واهی نیست و به همین دلیل مخاطب را دچار یک نوع توهم می کنند! مثلاً در زلزله آذربایجان عده ای غیرقانونی لباس امدادگران را پوشیده و در پوشش کمک به مردم ، در پی امور خلاف خود از قبیل یافتن و فروختن کودکان بی خانمان به باندهای خرید و فروش کودکان ، یافتن اشیای گرانقیمت مردم از زیر آوار و ... بودند و حتی اگر فقط قصد کمک می داشتند(!) باز هم کار آنها در امدادگر جلودادن خود خلاف قانون بود و در همه جای جهان این امری پذیرفته شده است مثلاً کسی نمی تواند غیرقانونی لباس پلیس بر تن کند ولو اینکه خلافی با آن مرتکب نشود. اما در تمامی شبکه های ماهواره ای چنین خبر رسانی شد:« ایران مردمی را که به کمک زلزله زدگان شتافته بودند بازداشت و روانه زندان می کند»! یا :« فلانی به جرم کمک به زلزله زدگان بازداشت شد»!

3 – پیوند حقیقت های غیر مرتبط: برخی از شبکه های ماهواره ای دروغ نمی گوید اما برخی از حقیقت های واسط را هم نمی گویند تا یک حقیقت به طور ناقص به حقیقت بعدی گره بخورد و باز هم یک توهم در مخاطب ایجاد شود. مثلاً کارشناس شبکه بی بی سی چنین استدلال کرد:« موسوی و کروبی در انتخابات ایران بازنده شدند ، موسوی و کروبی اکنون در زندان هستند ، پس نتیجه می گیریم در ایران بازدندگان انتخابات را روانه زندان می کنند»! و علت حصر آنها که برپایی آشوب بود ( و نه حتی ادعای تقلب) بیان نمی شود.

4 – جا به جایی نماد ها: چند روز پیش خبری منتشر شد با این محتوا:« یک قاضی دادخواست یک زن محجبه را رد کرد به این دلیل که چهره وی آشکار نبود و قاضی چون نمی توانست وی را احراز هویت کند لذا تقاضایش را رد کرد» و آن زن هم می گفت که به دلایل مذهبی نمی تواند چهره خود را نشان دهد! در جهان ما هیچ مکتب و تفکری وجود ندارد مگر اینکه عده ای در آن بشدت یا افراط می کنند یا تفریط و اصلاً نماینده و نماد آن مکتب و تفکر نیستند اما شبکه های ماهواره ای معاند چنین القا می کنند که اصل یک دین و مکتب با منطق سازگار نیست و مثلاً یک مخاطب ناآگاه به جای انتقاد از آن زن که در حجاب افراط کرده است ، منتقد اصل حجاب و پس از آن منتقد اسلام می شود!

5 – استفاده از هویت های بی ربط یا از بین رفته: اگر دقت کنید می بینید این شبکه های معاند در لحافه برخی لغات می خواهند برچسبهای زشت را به نظام ما منتسب کنند مثلاً گزارش نهاد بین المللی را اینچنین بیان می کنند:« ایران در صدر کشورهایی است که شهروندان خود را اعدام می کند» در حالی که وقتی کسی به مرحله اعدام می رسد دیگر شهروند محسوب نمی شود و حق مطلب این است که بگویند مجرمان خود را اعدام می کند! کاربرد برخی از جملات در جای ناصحیح خود هم باعث ایجاد توهم در مخاطبان شل اندیش و تیترخوان می شود مثلاً اگر یک ورزشکار قتلی مرتکب شود اینچنین تیتر می زنند:« ایران یک ورزشکار را اعدام کرد»! و این توهم ایجاد می شود که آن شخص به خاطر ورزشکار بودنش اعدام شده است!

6 -  استناد به یک کمیت مبهم: یکبار در کلاس درس یکی از دانشجویان دیر به سر کلاس آمد و به استاد گفت که نانوایی بوده است! فضای کلاس شاد بود و من هم به آن دانشجو گفتم: فلانی من یک سوال دارم ، به نظر شما علم بهتر است یا نانوایی؟! آن شخص مانده بود که چه جوابی دهد! اگر می گفت نانوایی بهتر است که باعث خنده می شد و اگر می گفت علم بهتر است آنگاه به وی می گفتیم پس چرا به جای آمدن به کلاس ، نانوایی رفتی؟! بعد از کلاس به آن شخص گفتم: اصل سوال من اشتباه بود و فقط برای شوخی آن را پرسیدم! با چند بار دیر آمدن به سر کلاس ،عدم علاقه یک شخص به دانشگاه هم ( چه برسد به علم!) اثبات نمی شود که کسی بخواهد آن سوال من را بپرسد! بسیاری از استنادهای شبکه های معاند هم از این قبیل است یعنی به ادله ای استناد می کنند که کمیت آن یا مبهم است یا حداقل برای بسیاری از مخاطبان ناآگاه و کم هوش مبهم است و این یکی از کثیف ترین ترفند ها می باشد مثلاً چند وقت پیش رهبر انقلاب در پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی ، فرمودند که تل آویو و حیفا را با خاک یکسان می کنیم و به دنبال آن شبکه های معاند به تبعیت از حرف رئیس جمهور آمریکا می گفتند که رهبر ایران به جای تهدید دیگران به فکر مشکلات داخل ایران باشد!

و عده ای در داخل هم این ادله مضحک را تکرار می کردند درحالی که بدیهی است حرف زدن یک رهبر در مورد موضوعات خارج از کشور ، تداخلی در فکر ایشان برای امور داخل کشور ایجاد نمی کند. همانطور که اگر آن دوست من به خاطر نانوایی از دانشگاه انصراف می داد سوال من موجه می شد ، اگر رهبر ایران هم به کل فکر و ذکرش را مسائل خارج از کشور می کرد آنگاه استدلال شبکه های معاند موجه می شد در حالی که همگان مشاهده می کنیم اغلب سخنان رهبر ایران مربوط به موضوعات داخلی است در حالی که اغلب سخنرانی های رهبران غربی ، صرف مسائل خاورمیانه است!

7 – تاکتیک جنگل بدون ریشه: اگر ببینیم بدهکاری تقاضای تقسیط بدهی خود را به دادگاه تقدیم می کند بدیهی است نتیجه بگیریم که دادگاه بدواً بدهکاری وی را اثبات و ابلاغ کرده است که اکنون وی در حال تلاش برای تقسیط است اما اکنون مشکل وقتی پیش می آید که جنگی بدون ریشه باشد! مثلاً در روزهای اخیر تروریست های سوریه از سلاح شیمایی استفاده کردند و آن را به گردن نظام سوریه انداختند! بعد از آن شبکه های معاند گویی مقصر بودن نظام سوریه بدیهی است به جای بررسی اینکه واقعاً چه طرفی عامل استفاده می باشد ، به بررسی این موضوع پرداخته اند که چه مجازاتی برای سوریه مناسب است! و یک توهم را در مخاطبین ایجاد می کند که مقصر بودن نظام سوریه بدیهی است و اکنون اختلاف بر سر چگونگی مجازات می باشد! و دیگر فراموش می شود مضحکترین مساله ، اینکه با کدام منطق سازگار است نظام سوریه در حالی که بازرسان سازمان ملل را خود دعوت کرده، دقیقاً بغل گوش و چشم آنها از سلاح شیمایی در نزدیکی پایتخت استفاده کند حال آنکه دست برتر را هم در میدان جنگ دارد و در این دو سال هم بر هر انسان منصفی روشن شده است نظام سوریه چقدر اخلاق مدار است ( در حدی که در فتح القصیر زخمی های تروریست ها را هم مداوا می کردند که از نظر من دل رحمی بی جا بود) و مخالفین سنی مذهب نظام سوریه چقدر افراطی ضداخلاق می جنگند و هر زور فیلم های آن منتشر می شود و تاکنون بیشتر از فلسطینی هایی که به دست اسرائیل کشته شده اند ، فقط زن و کودک شیعه سر بریده اند!

8 – اگر نرخ بیکاری در ایران مثلاً 15 درصد باشد و به مرور به 10.5 درصد کاهش پیدا کند ، وضعیت فعلی را اینچنین گزارش می کنند:« نرخ بیکاری در ایران بیش از 10 درصد نشان می دهد» و این سبک گفتن،  ضمنی به مخاطب می گوید که قبل از آن کمتر بوده است در حالی که برعکس است!

9 – برخی از شبکه های معاند هم علنی یک موضوع را برش می دهند تا به هدف دلخواه خود برسند اما این یک شمشیر دو لبه برای آن شبکه می باشد. مثلاً آقای احمدی نژاد رئیس جمهور سابق کشورمان به طرفداران میرحسین موسوی خش و خاشاک نگفت ، فیلم آن موجود است که به اغتشاشگران خش و خاشاک گفت و حتی از همه کسانی که در انتخابات شرکت کرده بودند تشکر کرد و... اما در اغلب شبکه های معاند حرف آقای احمدی نژاد ناقص بیان شد ، عده ای که می دانستند آقای احمدی نژاد واقعاً چه گفته است ، پی به رذالت آن شبکه ها بردند و اکثریت هم که تنها منبع آنها ، شبکه های معاند است ، چون ندانستند حقیقت چیست ، از آقای احمدی نژاد گله مند شدند!

این موارد گوشه ای بسیار کوچک از ترفندهای شبکه های معاند هستند پس بیشتر به عقل سلیم خود تکیه کنید نه آنچه می شنوید.

معاویه در شام شایع کرده بود که امام علی(ع) حتی نماز نمی خواند و عده فراوانی هم باور کرده بودند! یکبار جوانی شامی به امام علی (ع) انتقاد بی نمازی کرد ، عمار یاسر به جای اینکه بیاید و بگوید فلانی ها شهادت می دهند که نماز می خواند و ... یک استدلال کرد و عقل سلیم آن جوان را به چالش کشید. عمار یاسر گفت: ای جوان اگر علی نماز نمی خواند چطور ما صحابه پیامبر در گرد او هستیم؟! یعنی به آن جوان خواست بفهماند درست است که در معرض شایعات مسموم معاویه هستی اما حداقل عقل ات را به کار بیانداز و بدان امکان ندارد شخص خلیفه در میان صحابه پیامبر بی نماز باشد و حداقل ظاهری نماز می خواند! یک نفر هم که عقل سلیم خود را به کار بیاندازد حتی از دریچه معاندترین شبکه های خارجی هم می تواند بخش اعظمی از حقایق را کشف کند.

انتهای پیام/
کد مطلب: 8713