هفته شهر و شهروند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۲
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ تسبیح صبح نوشت : وقتي صحبت از زيباسازي شهر مي كنيم در واقع به دو نكته اشاره كرده ايم. يكي ايجاد زيبايي و ديگري حذف و رفع تمام عواملي كه موجب بدمنظره شدن و نازيبايي شهر مي شود.
بسياري عقيده دارند كه مورد دوم مهمتر است زيرا با تحقق آن عوامل اول مي تواند كارساز باشد.

از دور وقتي منظره فواره هايي را كه در جرياني از انوار خوشرنگ قد مي كشند و فرو مي ريزند، مي بيني بي اختيار قدم هايت به سمت آبنماي زيباي وسط ميدان كشيده مي شود. صداي ريزش قطرات ريز و درشت آب، يك لحظه تو را از هياهوي شهر جدا مي كند. دمي مي آسايي و وقتي عزم رفتن مي كني، حس سبك شدن داري، خستگي ات را فراموش كرده اي و جاني تازه يافته اي. چنين تجربه هايي زندگي را براي ما شهرنشين ها، شيرين مي كنند، حس اينكه هر وقت بخواهي مي تواني روي نيمكتي پاكيزه بنشيني و زيبايي و طراوت را مهمان نگاهت كني. تحمل مرارت و ملال زندگي ماشيني را برايت راحت مي كند. وقتي كه گوشه اي از شهر را پاكيزه و زيبا مي بيني، مواظبي تا با گذر تو چيزي از اين تميزي و قشنگي كم نشود.

از نمادهاي زيبايي شهري، نماي ساختمان ها است كه بايد ساماندهي شده و با مسائل ديگر هماهنگ شود.

 
استفاده از معماري هاي گوناگون براي نماسازي ساختمان ها، سابقه اي ديرپا دارد. با اين وجود با فراواني ابزار و ايجاد مهارت هاي جديد در اين زمينه اين روزها شاهد شكل گيري نماهاي ساختمان در اشكال جديد و بديع هستيم.

 
بسياري از سازندگان بناها با كاربرد سبك هاي بومي و اقليمي و تلفيق آن با نماسازي هاي مدرن، اشكال جديدي را در نماي ساختمان ها پديد مي آورند كه به نوبه خود مي تواند چشم نواز و زيبا باشد. اما در اين ميان چيزي كه به آن توجه مي شود اين است كه نماي ساختمان نيز مانند ساير بخش هاي آن نقش مهمي در حفظ امنيت و صرفه جويي در استفاده از انرژي براي روشن و گرم يا خنك نگه داشتن فضاي داخلي ساختمان دارد. رقابت در ايجاد نماهاي جديد در سال هاي اخير به احداث ساختمان هايي كه نماي خارجي آنها پوشيده از شيشه است منجر شده است. طبيعي است در چنين ساختمان هايي چه مقدار انرژي براي ايجاد حرارت يا برودت هدر مي رود.

 

 
کد مطلب: 15555