ازدیاد نسل شیعه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۴
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ "باقر حجازی" نوشت:

سالها هنگامی که بحث در رابطه با نسل می شد این جمله در ذهن ما متبادر می شد: (فرزند کمتر زندگی بهتر).این جمله ای بود که در ذهن ما نقش بسته بود و همیشه این موضوع که باید فرزند کمتری داشت تا زندگی بهتری را داشته باشیم برای کلمه رشد جمعیت جلوی چشمانمان ظاهر می شد. ما که از نسل دهه شصتی ها هستیم به دلیل اینکه معمولا خانواده هایی پرجمعیت داشتیم خوشحال بودیم که جمعیت ایران رو به کاهش است و به اصطلاح این را یک افتخار می دانستیم که مثلا مانند کشور ژاپن که رشد جمعیتش 1 درصد است ماهم فوقش 1/5 درصد باشیم. یکی دیگر از دلایلی که کاهش رشد جمعیت باعث خوشحالی می شد بحث اشتغال بود که همه می خواستند جمعیت کم باشد تا نیروی کار نیز کمتر و در نتیجه کار بهتر و راحت تر پیدا شود. همه اینها چیزهایی بود که تا دو سال قبل شاید اکثریت مردم به آن فکر می کردند تا اینکه مقام معظم رهبری افق جدیدی را در جلوی دید مردم ایران باز کردند. ایشان در ماه مبارک رمضان سال گذشته به موضوع سیاست کنترل جمعیت اشاره و بر لزوم بازنگری در این سیاست تاکید کردند. این بحث در چند قالب  قابل پیگری می باشد:
1- ازدیاد نسل در احادیث

در روایات اسلامی ما آمده است که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: « ازدواج کنید و نسل را زیاد کنید که من در قیامت در میان امم، به این امر مباهات می کنم» و این نشان می دهد که امت اسلامی نباید از تولید فرزند، ترسی داشته باشند و نسل اسلامی را گسترش دهند. کنار روایات زیادی که در زمینه ازدیاد نسل وجود دارد، روایاتی نیز موجود است که ما را به دقت در تعدد فرزند دعوت می کند و از ما خواسته شده است که در میزان فرزندان دقت کنیم تا آسوده خاطر زندگی کنیم.در حدیثی از امام علی (ع) در نهج البلاغه آمده است: « قله العیال احدالیسارین»؛ کمی عیال یکی از راحتی های انسان است و این نشان گر این است که اسلام از طرف دیگر به اقتصاد و آرامش انسان توجه کرده است، البته در خصوص این روایت آخر یک نکته قابل ذکر است که ديده شده بعضى از غير مطّلعين براى رجحان كاهش فرزند به این روايت استدلال كرده‏ اند ولی عيال در لغت عرب به معنى فرزند نيست؛ چه بسا فرزندانى كه نانخور انسان نيستند و چه بسا عائله ه‏ایى كه فرزند نمى‏باشند. عيال به معنى نانخور و در تحت عيلوله و مخارج انسان در آمدن است ، مانند خادم و خادمه و شاگردان كسب و غلام و كنيز و ميهمانان وارد بر انسان و تكفّل مخارج بسيارى از اقوام و محارم و زوجه و امثال این ها كه تحت مخارج و عيلوله انسان زيست مي كنند.جمع این روایات این گونه است که اسلام در عین توجه به ازدیاد نسل، از ما خواسته است که به تربیت صحیح آن توجه کنیم و این اساس اسلام در تولید نسل است.
2- ازدیاد نسل شیعه
پس از واقعه کربلا و در دوران ائمه پنجم و ششم شرایط به گونه ای بود که بیشتر بر علم و نهضت فکری تمرکز داشتند و در زمان امام هفتم (ع) به دلیل تقیه، شیعه در شرایط سخت آن روزگار و گرایش مردم به معاویه یا بنی عباس، نیاز بود نسل نوینی به وجود آید تا عراق را پوشش دهد، از این رو امام کاظم (ع) در شرایط مساعد عراق درپی این مهم برآمدند. سیاست تکثیر نسل دوراندیشی امام کاظم(ع) برای آینده اسلام بوده است تا فرزندانی از اهل بیت(ع) در عراق متولد شده و به ایران مهاجرت کنند و به گفته یکی از بزرگران (موالید متعدد موسی ابن جعفر(ع) سیاستی راهبردی بود برای تولد فرزندان مطهر از زنان پاکدامن تا در نتیجه آن نسل شیعه در ایران تکثیر شده و زمینه ظهور یکی از فرزندانشان یعنی امام خمینی(ره) برای مبارزه با طاغوت را فراهم کند و نهضتی الهام گرفته از آموزه‌های عترت را رقم بزند. اینها هیچ کدام اتفاقی نبوده و همه حساب شده است.)
امام هفتم شیعیان (ع) در مبارزه با نسل کشی شیعه در زمان هارون سیاست افزایش موالید را در پیش گرفتند. موضوعی که امروز رهبر معظم انقلاب نیز برای ازدیاد نسل شیعه بر آن تأکید دارند تا بتوان پاسخی کاربردی به جنایات وهابیت در دشمنی با شیعه داد.
3- افزایش نیروی کار
باید توجه داشت در موازنه قدرت، جمعیت موضوع تعیین کننده ای است که می‌تواند بازدارنده نیز باشد به عنوان مثال یکی از امتیازات چین جمعیت آن است که نیروی کار و اقتصاد بالنده را فراهم کرده است، زیرا وقتی نیروی کار افزایش بیابد، کارگر ارزان قیمت نیز افزایش یافته و در نتیجه آن تولید پررونق می‌شود.
افزون بر این، جمعیت زیاد به کشور شوکت و وجهه می‌بخشد و عدد و رقم آن دشمن را مرعوب و دوست را مجذوب می‌کند، از این رو است که در دنیای سیاست، نرخ جمعیت تأثیرگذار است.
به عنوان مثال قطر همواره به خاطر جمعیت کمش تحقیر می‌شود یا اینکه جمعیت بالای آمریکا از ضرایب قدرت آن به شمار می‌رود، البته در کنار کمیت باید کیفیت جمعیت را نیز در نظر داشت.
اکنون با سیاستی که در پیش گرفته شده بود و نرخ رشد جمعیت را پایین آورد کشور ما در حال پیر شدن است و نیروی کار پیر در آینده به درد یک کشور نمی خورد. انقلاب با نیروی جوانی سازگار است؛ کشور انقلابی ما با جمیعت پیر نمی تواند به اهداف برسد، خوشبختانه نسل جوان ما چه در عرصه‌های علمی چه عبادی، سیاسی و اقتصادی حرف نخست را می‌زند.
برای جمع بندی باید بگوییم که اگر بخواهیم از سیره ائمه (س) پیروی کنیم ایشان همواره به ازدیاد نسل شیعه تاکید کرده اند و همچنین باید بگوییم برای جهاد و انقلابی ماندن و داشتن شور انقلابی، ما به نسل جوان نیاز داریم، زیرا ماندن انقلاب در گرو حضور پرشور جوانان در صحنه است.

ابوالفضل رضایی

 

انتهای پیام/
کد مطلب: 5268