معنای (حوض کوثر) چیست؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۴۹
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ شهید فهمیده استان نوشت:

کوثر از ماده «کثرت» است که بر اثر اضافه شدن «واو» معنى مبالغه پیدا کرده است. بنابراین کوثر یعنى بسیار زیاد وفراوان و به همین دلیل به مرد سخاوتمند و بسیار بخشنده نیز کوثر گفته مى ‏شود.

 

در متون اسلامى چنین آمده است که: وقتى سوره «کوثر» بر نبى اکرم(ص) نازل گردید، امیرمؤمنان(ع) از نبى اکرم(ص) سؤال کرد که «کوثر» را براى ما توضیح بفرمایید که چیست؟ حضرت(ص) فرمودند: «نهرى است در بهشت برین که آبش بسیار زلال و شیرین و گوارا است» و در برخى از متون روایى آمده است که این نهر اختصاص به پیامبربزرگوار اسلام(ص) دارد و هم‏چنین در برخى از متون اسلامى آمده است که نبى اکرم(ص) به امیرمؤمنان دست زدند وفرمودند: «این نهر براى من و تو و دوستداران تو بعد از من است». در این راستا به نگرش علامه مجلسى نیز عنایت بفرمایید. ایشان در بحارالانوار، ج 8، ص 27 مى‏ فرماید: اعتقاد ما درباره حوض کوثر چنین است:

الف) آن یک حقیقت است.

ب ) اختصاص به پیامبر بزرگوار اسلام(ص) دارد.

ج ) سرپرست آن امیرمؤمنان(ع) است و او است که دوستداران خویش را از آن سیراب نموده و دشمنانش را از آنممانعت خواهد کرد.

د ) هر کس از آن بنوشد هرگز پس از آن تشنه نخواهد شد.

 

نتیجه آن که آنچه در حدیث ثقلین به عنوان حوض کوثر اشاره شده همین کوثر است که هم در قرآن مجید ذکر شده " انا اعطیناک الکوثر"  و هم در متون روایى با وصف مزبور آمده است و همان‏گونه که در بیان علامه ‏مجلسى آمده ماشیعیان نسبت به حوض کوثر چنین اعتقادى داریم.
کد مطلب: 12163