کتابخوانه ای باورنکردنی در منطقه ای باورنکردنی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۰
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ به نام تک حسابدارحسابرسی  نوشت :
استان سیستان و بلوچستان دومین استان از جهت وسعت در ایران است. با بالاترین نرخ رشد جمعیت، جمعیت شهر زاهدان جوان است و بیشتر گروه سنی 15 تا 24 سال است. با این مقدمه بسیار کوتاه این تصور پیش می‌آید که در این استان یا حداقل در مرکز این استان، شهر زاهدان مراکز فرهنگی متعدد برای سرگرمی و آموزش این جوانان وجود داشته باشد. متأسفانه مرکز قابل توجهی دیده نمی‌شود. تنها قبل از شهرک صنعتی کامبوزیا بعد از محله شیرآباد کتابخانه‌ای منحصر به فرد در این منطقه وجود دارد که مانند دریاچه‌ای در میان کویر است." کتابخانه امیرتوکل کامبوزیا"

امیر توکل کامبوزیا پسر مشیرالدیوان درسال 1283 ه.ش در تهران متولد شد. اصلیت او از کردهای زعفرانلوی ساکن قوچان بود. او تحصیلات خود را در تهران و مشهد انجام داد سپس راهی تاشکند شد و به هنگام انقلاب روسیه به ایران بازگشت. سپس به ژاندارمری که زیر نظر کلنل محمدتقی خان پسیان بود وارد شد. کلنل او را به ریاست تلگراف‌خانه منصوب کرد. پس از کشته شدن محمدتقی خان و به علت نزدیکی کامبوزیا با او به حکم رضا خان به سیستان و بلوچستان تبعید شد.

کامبوزیا از این تبعید استفاده کرد و شروع به سازندگی و آبادانی در دل کویر لم یزرع کرد و بهشتی را در این منطقه به وجود آورد که به کلاته کامبوزیا شهرت دارد و اهالی را برای سرگرمی وتفریح به آنجا می‌کشاند. او کتابخانه بزرگ خود را در این منطقه قرار داده است اگرچه از شهر دور و کمتر مورد توجه متولیان اموراست ولی تلاش این مرد را با تمام محرومیتها در این ریگستان بیشتر نشان می‌دهد.

کتابخانه او از بزرگترین و کاملترین کتابخانه‌های استان است. کتابدار و متولی این کتابخانه دختر او است که در همان مکان نیز زندگی می‌کند. وقتی وارد کتابخانه می‌شوید سنگ قبری در میان میزهای مطالعه توجه شما را جلب می‌کند. آنجا آرامگاه اوست که در میان کتابهایش آرمیده و بی اختیار به او ادای احترام می‌کنید.
کد مطلب: 15566