عموها و خاله‌های ناتنی فرهنگ ایرانی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۶
Share/Save/Bookmark
 
کانون وبلاگ نویسان قم نوشت  ":در روزهای پایانی تابستان و با نزدیک شدن به روزهای آغازین مدارس، کمتر روزی میشود که صدا و سیما گزارشی از وضعیت نابسامان کیف و دفتر و لوازم التحریرهایی با تصاویر شخصیت‌های مختلف کارتونی، بازی‌های رایانه‌ای و ...پخش نشود
. گزارش‌هایی که مدام به این نکته اشاره می‌کنند که این نوع لوازم‌التحریر در روحیه دانش‌آموزان تأثیر منفی دارد و عواقب ناخوشایندی دارد تا آنجا که از رواشناس کمک گرفته می‌شود که وقتی کودکتان کتابی را با نماد مخرب غربی را انتخاب ‌می‌کند، چگونه با او برخورد کنیم و او را متقاعد کنیم که از خرید آن‌ها منصرف شود.

این گزارشات خوب است اما ما چه کنیم؟ دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟

این گزارشات نوش‌دارو پس از مرگ سهراب نیست؟

این بازیِ‌های کامپیوتری و کارتون‌ها از کجا برای کودکان ما محبوبیت پیدا کردند؟

توزیع و پخش‌کننده این یازی‌ها و کارتون‌ها کیست؟

دیدن این کارتون‌ها و یا بازی‌کردن با این بازی‌های کامپیوتری بیشتر مضر است یا تصاویر روی لوازم التحریر کودکان؟

آقایان مسئول! بویژه شما مسئولین محترم صدا و سیما و وزارت ارشاد و ...!

وقتی از ابتدای صبح که کودکمان چشم از خواب باز می‌کنند تا آخر شب که او را به زور به رختخواب می‌بریم و او را می‌خوابانیم، کودکمان را فقط در سه قسمت از خانه می‌توانیم پیدا کنیم و آن هم:

1. پای تلویزیون یا کامپیوتر مشغول دیدن کارتون‌ها و برنامه‌های کودک شبکه‌های مختلف یا سی‌دی‌های خارجی با مجوز و بدون مجوز هستند.

2.مشغول بازی‌های مختلف کامپیوتری هستند که خیلی از آن‌ها هم دارای مجوز هستند.

3.مشغول بازی با عروسک‌ها و اسباب بازی‌هایی هستند که معلوم نیست چه کسی در کجا و با چه هدفی آن‌را طراحی کرده‌است و ...

حال چه انتظاری داریم که وقتی به بازار خرید لوازم التحریر میرویم کودک دلبند ما از این لوازم‌التحریر رنگارنگ و فریبنده صرف نظر کند و به سراغ لوازم التحریرهای ساده برود؟

بر فرض که توانستیم و او را متقاعد کردیم و این دفترها را نخرید، با ضرر مشغول بودن کودکمان به این بازی‌ها و کارتون‌ها چه کنیم؟

آقای مسئول! اصلا اگر این‌ها ضرر دارند چرا اینقدر از رسانه ملی پخش می‌شوند؟ بر فرض تمامی شخصیت‌های مخرب و مضر بازیهای کامپیوتری  و عروسکی محبوب حاصل قاچاق این کالاها باشند، دیگر شما نمی‌توانید منکر مرد عنکبوتی شوید. شخصیتی که از لباس مخصوصش و کفش‌ها و تی‌شرت‌های منقوش به تصاویرش تا دفاتر و ... که عکس او را دارند از محبوب‌ترین کالاهاست را شما و از طریق رسانه ملی به هر بهانه‌ای با پخش فیلم سینمایی و کارتونیش دارید تبلیغ می‌کنید.

آقایان مسئول! اگر بودن این‌گونه تصاویر بر روی لوازم‌التحریر برای کودکانمان ضرر دارد، دیدن این فیلم‌ها و بازی‌ها مطمئن هستیم ضرر بیشتری دارد، تصاویر شخصیت‌هایی که برگرفته از کارتون‌هایی است که از رسانه ملی شما درحال پخش است. بنابراین بهتر نیست بجای پخش این گزارش‌ها به فکر جایگزین مناسبی برای این شخصیت‌ها باشید؟

البته خواهش ما این است که اگر قرار است جایگزینی که می‌خواهید معرفی کنید از قبیل این عموها و خاله‌های ناتنی فرهنگ ایرانی است ترجیح میدهیم همان کودکمان پرخاشگر و با توهمات غیر منطقی مثل مرد عنکبوتی باربیایند تا اینکه رقاص و خواننده و ... مثل این عموها و خاله‌ها بزرگ شوند.

به زودی نقدی به این عموهاو خاله‌ها خواهم نوشت ولی دراین مجال فقط همین را بگویم که این عموها و خاله‌ها که کپی‌برداری از برنامه‌های کودک آن‌طرف آبی است دست کمی ازین شخصیت‌ای غربی در تخریب فرهنگی اسلامی ما ندارند.
کد مطلب: 8158