لبخندهای ظریف آقای ظریف
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۷
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ آوای بی صدا نوشت : شايد نگراني نمايندگان مجلس از حضور ظريف در كابينه دولت اعتدال، به شخصيت او برمي‌گردد كه حتي جان كري را وادار كرد بعد از اولين نشست اعتراف كند لحن ظريف حقيقتا متفاوت است، در حالي كه برخي نمايندگان اين تفاوت را نمي‌خواهند.

عكس‌العمل ظريف به جريان سازي رسانه‌اي تنها يادآوري بيتي از سعدي در فيس‌بوك خود بود كه نوشت: "به کوشش توان دجله را پیش بست       نشاید زبان بداندیش بست"

 

نه تنها نگاه ملت ايران به اوست بلكه زير ذره‌بين تمام دنيا قرار گرفته است. او كه هميشه لبخند بر لب دارد، مسير پرونده هسته‌اي ايران را كه به بن‌بست رسيده بود در مسير برد- برد قرار داد. او كسي نيست جز دشمن قابل احترام کیسینجر، مشاور اسبق امنیت ملی ایالات متحده آمریکا، محمد جواد ظريف. وزير امور خارجه‌اي كه در سخنوري كسي به گرد پاي او نمي‌رسد، توانست در فضايي كه مجلسي‌‌ها براي عدم اعتماد به وزراي پيشنهادي روحاني، راه انداخته بودند، خانه ملتي‌ها را قانع كند توانايي مسئوليت يكي از مهم‌ترين وزارتخانه‌ها را دارد. ظريف با وجود اينكه در آمريكا درس خوانده بود و نمايندگان روي آن حساس شده بودند، راي اعتماد 82.5 درصد را كسب كرد.
با اين حال نتوانست از تيغ بران قوه مقننه فاصله بگيرد چرا كه بعد از موفقيت در مذاكرات هسته‌اي سه بار تا مرز استيضاح و عزل رفت، كه حمايت‌هاي مقام معظم رهبري از تيم ديپلماسي، بهارستان‌نشينان را از عزل مردي كه ايران چشم به او دوخته است، وادار به عقب‌نشيني كرد.
شايد نگراني نمايندگان مجلس از حضور ظريف در كابينه دولت اعتدال، به شخصيت او برمي‌گردد كه حتي جان كري را وادار كرد بعد از اولين نشست اعتراف كند لحن ظريف حقيقتا متفاوت است، در حالي كه برخي نمايندگان اين تفاوت را نمي‌خواهند. اولین موفقیت دیپلماتیک تیم ظريف طي توافقي در ژنو در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ حاصل شد؛ توافقی که بر طبق آن ایران و گروه 1+5 توافق کردند در مقابل کاهش برخی تحریم‌های علیه ایران، غنی‌سازی بالای پنج درصدی اورانیوم در ایران متوقف شود. جان کری از این توافق با عنوان "گام نخست در جهت یافتن راه‌حلی جامع" یاد کرده است. توافق هسته‌اي بعد از 10 سال برد خبري خاص خود را داشت اما اينكه اين خبر از سوي شخص ظريف در توئيترش منتشر شد، اتفاق ديگري را به دنبال داشت.

توئيتر و فيس‌بوك كه همچنان در ايران فيلتر است، به تريبوني براي ارتباط مردم با وزير امور خارجه كشور تبديل شده است. اين اتفاق براي آحاد مردم جالب و رضايت‌بخش است اما مسئولان، به ويژه برخي مجلسي‌ها كه دنبال عزل ظريف هستند، بهانه‌اي تازه به‌دست آوردند. ظريف باز هم با لبخند خود توانست از نقد مغرضانه خانه ملتي‌ها عبور كند. پرونده هسته‌اي ايران همچنان در جريان است و هر‌از‌گاهي تندرو‌هاي داخلي و خارجي، اظهارنظري در اين باره مي‌كنند كه ظريف هيچ توجهي به آن ندارد و ديگر در مقابل اين انتقادها  واكنش نشان نمي‌دهد اما آخرين حضور ظريف در مذاكرات وين، خوراك تازه‌اي به رسانه‌هاي افراطي اصولگرا داد.

ريش‌ پروفسوري ظريف، هميشه همراه لبخند‌هاي او بود كه در مذاكرات وين خبري از آن نبود و رسانه‌هاي داخلي و خارجي را به خود جلب كرده بود. بسياري ادعا كردند، تغيير آرايش ظريف حاكي از تغيير سياست خارجي ايران است. يك رسانه عربي با كنايه در اين باره نوشته بود كه تغيير چهره ظاهري ظريف پيام‌آور اين موضوع است كه او و تيم مذاكره‌كننده ايران از نظر ميزان توانايي و استقلال راي در مذاكرات در حال انجام، قدرت كمتري پيدا كرده‌اند. حتي يكي از سايت‌هاي تندروي داخلي تيتر زد "ظریف ریش تراش خود را جا گذاشت". عكس‌العمل ظريف به اين جريان سازي رسانه‌اي تنها يادآوري بيتي از سعدي در فيس‌بوك خود بود كه نوشت: "به کوشش توان دجله را پیش بست       نشاید زبان بداندیش بست"

 
کد مطلب: 13253