برنده دموکراسی در منطقه کیست؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۱۵
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ تنگه احد نوشت: اوضاع جنوب غرب آسیا وشمال آفریقا مدتی است دستخوش  تحولاتی شده است تحولاتی که به تعبیر امام خامنه ای بیداری اسلامی نام گرفت و غرب از آن به بهار عربی یاد می کند اوضاع منطقه دگرگون شده پس از حوادث مصر؛تونس، یمن و بحرین نیز به یکباره با اعتراضات گسترده به استبداد حکام عرب مواجه شد. البته کشورهای دیگر عربی نظیر عربستان نیز طعم اعتراض را چشیدند . ایران اسلامی از همان آغاز این تحولات بنا را بر همراهی با مظلوم گذاشت واز اسلام گرایان حمایت کرد اما آمریکا در ابتدا رویکرد حمایت از حکام عرب را پیش گرفت اما آن زمان که حکومت را دست حکام کشورهایی هم چون لیبی،مصر و تونس از دست رفته دید راه قصد مصادرنقلاب ها را پیش گرفت .

در این بین ایجاد موج مردم سالاری در منطقه ،ایران و آمریکا دو رویکرد متفاوت را اتخاذ کردند

تحولات آغازین

ایران از انقلاب مصر وتونس برضد استبداد حمایت کرد اما آمریکایها طرح حمایت از دیکتاتورهارا پی گیری کرد.ایران در یمن حامی مردم سالاری بود اما آمریکا با جایگزین کردن جانشین بن علی سلطنت را تثبیت کرد . عمده حرکت آمریکا تشکیل اتاق فکر با عربها برای جلو گیری انقلابها ونفوذ ایران در منطقه بود. در بحرین آمریکا سکوت مجامع جهانی در قبال مردم مظلوم بحرین را پی گیری می کند اما جمهوری اسلامی  حمایت معنوی از انقلابیون .

سوریه

این تفاوت رویکرد در سوریه نیز وجود دارد در حالی که اسد رییس جمهور سوریه از طرف نظام اسلامی حمایت می شد آمریکا به بهانه دموکراسی از ترورریستها حمایت می کرد. اما رویکردی که جمهوری اسلامی در قبال سوریه پیش گرفت رویکرد ثبات خواهانه ،مدارا گر و خواستار حفظ اسد تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری2014 در سوریه شد اما آمریکا کماکان از تروریستهای سوریه حمایت می کند. با این که آمریکا قص داشت با ادبیات دموکراتیک از شورشیان حمایت کند اما عملکرد شورشیان سوریه  عملا دست آمریکا و هم پیمانانش را بست . ونشست های موسوم به دوستان سوریه بی نتیجه ماند.

انتخابات ایران ، حوادث مصر

   http://fararu.com/files/fa/news/1392/3/26/70749_344.jpg

                    مصر                                                                   ایران

 

در حالی که آمریکا خواهان ایجاد آشوب در انتخابات ایران بود به یک باره مشارکت بیش از 70 درصدی مردم ایران و تغییر رییس جمهور از دو جناح متفاوت پیام مثبت ومحکمی را از رویکرد مردم سالارانه ایران به جهانیان منتقل کرد . درحای که منطقه شاهد حوادث تلخی هم چون کودتا در مصر علیه دولت قانوی مرسی با حمایت امریکا شکل گرفت کودتایی که طی چند روز گذشته با کشتار صدها تن از مردم مصر ادامه دارد! .

به هر حال شاید رسانه های وابسته به سازمان های اطلاعاتی امریکا با واژه هایی هم چون اقتدارگرایی و بنیاد گرایی کودتا علیه حکومت های قانونی در منطقه را توجیه کنند اما نمی توانند از ان چه در ایران ومصر اتفاق افتاد برگزرند مردم سالاری در ایران در این 30 سال با رای مردم اتفاق افتاده گروههای مختلف اصول گرایان، اصلاح طلبان و کارگزان روی کار امدند نه کودتایی از طرف ارتش رخ داده و نه کشتاری شکل گرفته اما در ان طرف آمریکا از حکام عرب دیکتاتور منطقه حمایت کرده، حامی کودتا در بسیاری از کشورهای جهان هم چون مصر وهندوراس بوده است .
کد مطلب: 6584