چرا ایران گزینه مناسبی برای وحدت جهان اسلام است؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۹
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ تنگه احد نوشت :

تعالیم روح بخش اسلام و این نکته که در اسلام هر مسلمانی در برابر مسلمان دیگر مسئول بوده همواره به عنوان سد محکمی در برابر دشمنان اسلام محسوب می شد .دشمنان دین مبین اسلام از همان صدر اسلام درصددتفرقه بین مسلمین بودند. اما پیامبر اکرم (ص)و امام علی (ع) از همان ابتدا و صدر اسلام با تاکتیک های گوناگون با اقدام وحدت آمیز خود اقدامات کور این دشمنان اسلام را خنثی نمودند. در ادامه نیز اگر نگاهی به رویکرد ائمه اطهار بیندازییم بارها می توان رویکرد وحدت بخش آن ها را در سیره شان ببینیم به طور مثال امام صادق (ع) موسس مذهب شیعه و در دوران  تشدیدفرقه گرایی  همواره راه وحدت را طی نموده  و شعار "انما انتم اخوان علی دین الله ما فرق بینکم ‏الا خبث السرائر وسوء الضمائر را سر می داند و و همیشه تاکید داشتند":

به عیادت مریض های اهل تسنن بروید،امانت آنها را ادا كنید، ، به نفع آن ها در دادگاه شهادت دهید،در تشییع جنازه مردگان آنها حضور پیدا كنید،در مساجد آنها نماز بگذارید.

البته بعدها شاید رابطه شیعه وسنی با فراز ونشیب های همراه بود اما همواره علمای اسلام سعی در رفع خصومت ها داشتند که می توان به عملکرد آیت الله بروجردی در مسئله تقریب مذاهب در موادی هم چون یکسان سازی حج،اهتمام به درج روایات اهل سنت در کتب شیعی و تالیف کتب تقریبی یاد کرد.پیروزی شکوهند انقلاب اسلامی فرصت عظیمی را برای رسیدن به وحدت در بین مسلمین ایجاد کرد وباعث امیدی دوچندان در جهان اسلام شد ونویسندگان مختلفی در مورد آن و تاثیرش بر گسترش اسلام پرداختند . اما دشمنان وحدت مسلمین به ویژه فرقه ضاله وهابیت به پشتوانه مستکبران در اولین روزهای انقلاب اسلامی شمشیر بران خود را با حمایت وراه اندازی جنگی تمام عیار به سوی انقلاب اسلامی دراز کرد و بعدها حوادثی هم چون کشتار حجاج  سال 66 دشمنی خود را با اسلام اصیل آشکار کرد.

 

آن چه که مسلم است پتانسل عظیم جمهوری اسلامی به عنوان ام القرای اصلی و نوین جهان اسلام برای اتحاد مسلمین است . به طور کلی یکی از اهداف اصیل تشکیل نظام اسلامی در سال 57 به رهبری امام خمینی(ره) مسئله وحدت بوده مسئله ای که امام خمینی (ره) بارها به آن تاکید داشته امام خمینی عقیده داشت"  جهان اسلام  به عنوان مجموعه ای واحد، كه دارای سوابق تاریخی، فرهنگی، عقیدتی و سیاسی مشترك هستند، می باید بازگشت به اصالت تاریخی و فرهنگی را سرلوحه حركت خود قرار داده و مؤلفه های هویت دینی و ملّی رابه خوبی شناسایی ودرونی نمایند." از تاکتیک های خاص امام به منظور وحدت اسلامی می توان موارد زیر را برشمرد:

1-تشکیل حکومت اسلامی به عنوان  ارگان وحدت مسلمین
تشكیل حكومت برای حفظ نظام و وحدت مسلمین است چنان كه حضرت زهرا (س) در خطبه خود می فرماید كه "امامت برای حفظ نظام و تبدیل افتراق مسلمین به اتحاد است

1- تشکیل نهضت اسلامی هم جانبه علیه فلسطین (روز قدس)

2- فرمان ارتداد سلمان رشدی

3- اهتمام به حمایت از تمام مستضعفین و مسلمانان عالم در قالب حزب سیاسی هم چون حزب الله و حزب مستضعفین 

اما آنچه بعداز 3 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی هستیم مشکلات و دامن زدن عده ای به جدایی شیعه وسنی و تشکیل گروههای معارض و تفرقه افکن در تمام کشورهای اسلامی هستیم.

موانع و مشکلات شکل گیری وحدت

1- وهابیت و پروژه شوم ایران هراسی و اسلام هراسی

 
وهابیت که شالوده و پیکر اصلی اش نفی  نه فقط مذهب شیعه بلکه تمامی فرق اسلامیست از همان روزهای اول همان گونه که گفته شد با اقدماتی نظیر حمایت از صدام ،کشتار حجاج سال 66، نفی پاسپورت ایرانی، توهین به حجاج ایرانی، توطئه وتفرقه افکنی در مناطق مرزی ایران و گسترش تولید نفت در بازار برای مقابله با ایران اسلامی را پیش گرفت راهبردی که وهابیت با دو حربه به منظور مقابله با انقلاب اسلامی منادی وحدت در منطقهدنبال می کند . ایران هراسی وشیعه هراسی دو مقوله ای که وهابیون به پشتوانه ثروت های نفتی شان در پی آن هستند . عربستان سالانه تعداد زیادی کتب ومقالات بین حجاج پخش نموده که علیه اعتقاد مذهب شیعه بوده  ، گسترش تفکر تکفیری در بین مسلمین علیه شیعه و راه اندازی سایت ها و شبکه های ماهواره ای مختلف علیه شیعه و توطئه افکنی وتفرقه اندازی در مرزهای ایران از حربه ای جدید  آن هاست متاسفانه آل سعود  همان تفکر خود را بر علیه ایران حفظ کرده و با حمایت گروههای قوم گرا و تحریک عربهای  علیه ایران آغاز گر اقدامات شومی علیه جمهوری اسلامی شده و البته به جای وحدت با مسلمین دست دوستی با اسرائیل ، آمریکا وغرب علیه ایران داده و از هر توطئه ای علیه ایران استقبال می کند.

2- افراطیون شیعه وسنی

متاسفانه عده ای به نام دین سعی در توهین به عقاید یکدیگر داشته و از کوچکترین نکته ای برای توهین عقاید هم کوتاهی نمی کنند. عده ای غرق شعارهای دورغین خود شده و حتی برای ناموس وجان ومال خود احترام قائل نیستند ومسلمان بودن را در توهین به یکدیگر ونفی خود گذاشته اند و این عده کج فهم که هنوز ندانسته اسلام چیست و حقیقت اسلام چه بود به جای تشکیل جبهه مشترک علیه استکبار وکفر در حال تکفیر کردن وتوهین به دیگری هستند وبه جز کشتار یکدیگر و تفرقه افکنی سودی برای مسلمین نداشتند. بی شک آن های که شیعه را کافر و کسانی از شیعه که به عقاید سنی احترام قائل نشده . سهم عظیمی در تفرقه مسلمین داشته اند.

3-استکبارجهانی

شاید اصلی ترین عالم تفرقه مسلمین همان نقش استکبار جهانی است . استکبار جهانی هیچ گاه نخواسته تا مسلمین متحد شوند وهیچ گاه در صدد این نبوده اند این عده علاوه بر به خدمت گرفتن عمال خود که سعی در کودتا وتفرقه بین مسلمین دارند. مسلمانان را به طمع ومادی گری گرایش داده و از این که حقیقت دین و مسئله برائت از مشرکین و شیطان بزرگ متفرق نموده اند .

وحدت واقعی چیست

http://shafaq.org/persian/media/k2/items/cache/d670c1195d792b433787ae3fd9d77f1b_XL.jpgاما موضوع مهمی که مطرح است آیا وحدت اسلامی به معنای کنار گذاشتن همه مذاهب و انتخاب یک مذهب است یا نفی بعضی از اعتقادات و مسائل دینی شان هست .در موضوع وحدت گفت وحدت به معنای این نیست

وحدت  حتی به معنی این نیست که  مذاهب اسلامی باید از بعضی عقایده خود چشم پوشی کنند  بلکه منظور از وحدت مسلمین وحدت در عین داشتن اختلافات بر سر مشترکات است . مسلمین می توانند بدون اینکه حتی از کوچکترین مستحب دین خود بگذرند. باهم متحد شوند. شهید مطهری بر این موضوع تاکید داشته اند.  منظور از وحدت را این گونه شرح داده:

وحدت اسلامى به هيچ وجه ربطى به وحدت مذاهب ندارد و مقصود از اتحاد مسلمين اتحاد پيروان مذاهب مختلف در عين اختلافات مذهبى، در برابر بيگانگان است... بديهى است كه منظور علماى روشنفكر اسلامى از وحدت اسلامى، حصر مذاهب به يك مذهب و يا اخذ مشتركات مذاهب و طرد مفترقات آنها- كه نه معقول و منطقى است و نه مطلوب و عملى- نيست. منظور اين دانشمندان متشكل شدن مسلمين است در يك صف در برابر دشمنان مشتركشان.
وحدت شیعه و سنی برای صلح جهانی

عوامل ایجاد وحدت مسلمین

1- قرارگیری در جبهه مشترک

2- پرهیز از توهین به عقاید یکدیگر

3- کنار گذاشتن افراطیون

4- استکبار ستیزی

5- وحدت به محوریت ائمه اطهار وقران (ثقلین)

چرا ایران گزینه مناسبی برای وحدت جهان اسلام است؟

در طول تاریخ معاصر می توان سه مرکز مورد بحث برای موضوع به اصطلاح ام القری جهان اسلام نام برد.

1- عربستان

2-مصر

3- ایران

عربستان علی رغم واقع شدن کعبه و برگزای سالانه مراسم حج متاسفانه سالهاست که به بیماری وهابیت وتفرقه انگیزی دچار شده متاسفانه امروز صدایی که عربستان شنید می شود صدای تکفیر مسلمین ، کشتار ، حملات انتحاری وخیانت به کعبه واسلام است و مدتهاست که عربستان تبدیل به مکانی امن برای تروریستها و دوستی صمیمی برای صهیونیست ها و غربی ها شده است. علاوه بر این مدتهاست که خاندان آل سعود جز خیانت ، دیکتاتوری و فساد چیزی را برای ملت خود عربستان نداشته اند.

مصر هم حال روز وخوبی ندارد دانشگاه الازهر که ظرفیت عظیمی در برابر رادیکالیسم در جهان اسلام به شمار می آید این روزها درگیر کودتا،خشونت وسلفی گری است ودستاورد ان به جز مجادله ،کشتار و مبارزه با مذهب چیز دیگری نیست. البته اگر هم به اوضاع مصر نگاهی بیندازیم شیعیان در مصر در مضیقه هستند.

-و اما ایران جمهوری اسلامی ایران با گذشت 3 دهه از انقلاب اسلامی روزهای خوب پایه های خود را مستحکم کرده . اهل سنت ایران نمایندگان متعددی در مجلس دارند. در مجلس خبرگان نیز نماینده های اهل سنت حضور دارند واهل سنت از حقوق عبادی و سیاسی خود محروم نیستد و بر خلاف مسیحیان ویهودیان که در ایران در انتخابات مجلس نماینده از رای گیری جدا بین افراد مذهب انتخاب شده اهل سنت در ایران رای گیری منطقه ای و محدود نداشته در تمام ایران می توانند . در انتخابات شرکت کنند. ایران را می توان ام القری جهان اسلام دانست که در ان شیعه وسنی سالهاست که با هم زندگی کرده و از هم استفاده می کنند.

-امتیاز ممتازی که ایران دارد امنیت است امنیتی که در تمام ابعاد وحتی امنیت مذهبی نیز برشمرد . نظام حکومتی جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی  ایران نیز اصل 12 ، 13،19 64،67 حقوق و مذهب اهل سنت را به رسمیت شناخته است . در حالی که در سایر کشورهای السلامی حتی کوچکترین حقی برای شیعه قائل نیستند.

-نظام حکومتی ایران یکی از شاخصه های ممتازی ایران به عنوان ام القری است دولت ومجلس با رای مستقیم مردم انتخاب شده و رهبر نیز بنا بر تشخیص مجلس خبرگان متشکل از علمایی که مورد توسط مردم انتخاب شده اند، صورت می گیرد.

-ایران نماد استکبار ستیزی در جهان است  و در حال حاضر هیچ کشوری به مانند ایران این گونه با استکبار جهانی در تضاد نیست . استکبار ستیزی رمز موفقیت مسلمان ها در برابر کفار است.

-ایران شرایطی دارد که می تواند با اتحاد و وحدت مسلمین گذرزگاهی جدید برای وحدت مسلمین باشد.آنچه در ایران نمایان است این است که سیستم حکومت ایران با قدرت تمام برابر افراطیون شیعه وسنی ایستاده و می تواند افق روشنی برای تمدن سازی اسلامی باشد

 
کد مطلب: 10753