خرمای هلیله محصول منطقه ی بلوچستان
اجتماع نوشت
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۰
Share/Save/Bookmark
 
خرمای هلیله  محصول منطقه ی بلوچستان
وبلاگ جوانی ازبلوچستان نوشت :

سال گذشته تقریبا در همچنین روزهایی بود که در مورد خرمای هلیله منطقه ی بلوچستان مطلبی را منتشر کرده بودم،خرمایی که تقریبا می شود گفت آخرین نوع از انواع مختلف خرمای بلوچستان(مضافتی،ربی،شکری،بی گَم جنگی و...) است که مورد برداشت کشاورزان قرار میگیرد.

سال گذشته مقداری از خرمای هلیله که حاصل ما شده بود را با چرخ کن مخصوصِ خرما،چرخ کردیم و با محتویات کنجد و پودر نارگیل و بادام زمینی،برای مصرف خود تهیه کردیم،بد ندیدم که این نوع از خرما را در فضای مجازی معرفی کنم تا بلکه مورد توجه برخی از هموطنانم قرار بگیرد و تمایل داشته باشند که از این محصول و نعمت الهی استفاده کنند و شاید هم طالب باشند که در بخش کشاورزی خصوصا محصول  خرما در منطقه ی بلوچستان سرمایه گذرای کنند.مدتی بعد از انتشار آن مطلب،هموطن عزیزی از پایتخت در بخش  نظرات وبلاگ مشتاق بود تا با طرز تهیه این نوع از خرما آشنا شود و مابل بود اطلاعات بیشتری کسب کند و اگر بستر مانسبی مهیا شود،سرمایه گذاری کند،این شد که امسال در همین مهر ماه به بلوچستان آمد و از نزدیک با نحوه سنتی شیره گرفتن از خرما،نحوه خشک کردن و چرخ کردن خرمای هلیله آشنا شد و مقداری خرمای هلیله خشک شده(به زبان محلی کَتُّک.kattok) را برای بسته بندی شکیل،با خود به تهران برد تا در ابتدا به منظور معرفی این محصول،آن را به صورت رایگان در سطح تهران توزیع کند و با سلایق و مزاج مشتریان خرما آشنا شود. و در صورت مطلوبیت این محصول،در سال آینده سرمایه گذاری قابل توجهی را انجلم دهد.

برای تهیه ی خرمای خشک شده(معمولا در بلوچستان،فقط خرمای هلیله را خشک می کنند)ایتدا خرما را از خوشه ها جدا می کنند و در ظرفها میریزند و بعد از جمع آوری،خرما را مرتب می شورند و از وسط نصف میکنند و هسته اش را جدا می کنند.بعد از نصف کردن تمامی خرماها،به مدت سه الی چهار روز، روی حصیری زیر تابش مستقیم نور آفتاب پهن می کنند و بعد از اینکه خشک شدند آنها را جمع می کنند،حالا خرمای خشک شده را یا چرخ می کنند و با کنجد و بادام زمینی تزیین می کنند و یا بدون چرخ کردن،خرمای خشک شده را  با شیره و کنجد مخلوط می کنند و در ظرفها و گالن ها قرار می دهند که فوق العاده شیرین و دلچسب می شود.

نوصیه می شود حتما امتحان کنید.  

خرمای پهن شده روی حصیر زیر تابش مسقیم نور آفتاب: 

                   http://upcity.ir/images2/75856917105237736501.jpg

خرمای هلیله با کنجد و شیره در کنار یک لیوان شبره خرمای مضافتی:

                http://upcity.ir/images2/05192647943713129323.jpg

                  http://upcity.ir/images2/92612673618666639344.jpg

خرمای هلیله چرخ شده و بسته بندی شده:

                 http://upcity.ir/images2/22380843653666856554.jpg

کد مطلب: 18980