حوزه یا دانشگاه؟ امام صادق (ع) یا نظریه‌پردازان غربی؟
سیاسی نوشت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۵
Share/Save/Bookmark
 
حوزه یا دانشگاه؟ امام صادق (ع) یا نظریه‌پردازان غربی؟

وبلاگ " سرباز صفر " نوشت :

 

یکی از مهم ترین اهداف زندگی انسان که باعث سعادت او در دنیا و آخرت می گردد شناسایی علم واقعی و انتخاب آن و تلاش برای فراگیری و نشر آن است. سرباز صفر پس از برگذاری آزمون ورودی حوزه های علمیه به بررسی ویژگی ها علم واقعی میپردازد

کامل ترین دینی که از سوی خدا و به وسیله انبیاء و ائمه به ما معرفی شده است، دین اسلام است. دین اسلام برپایه عقل و منطق بارگذاری شده و عاری از هر گونه عیب و خطایی می باشد. همه خواسته هایی که اسلام از ما دارد برپایه منطق است و هیچ خواسته ای که در حد توات ما نباشد ندارد. از این سو خداوند در قرآن کریم و در سوره مبارکه بقره آیه 286 می قرماید :

لا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفسًا إِلّا وُسعَها ۚ لَها ما کَسَبَت وَعَلَیها مَا اکتَسَبَت ۗ رَبَّنا لا تُؤاخِذنا إِن نَسینا أَو أَخطَأنا ۚ رَبَّنا وَلا تَحمِل عَلَینا إِصرًا کَما حَمَلتَهُ عَلَى الَّذینَ مِن قَبلِنا ۚ رَبَّنا وَلا تُحَمِّلنا ما لا طاقَةَ لَنا بِهِ ۖ وَاعفُ عَنّا وَاغفِر لَنا وَارحَمنا ۚ أَنتَ مَولانا فَانصُرنا عَلَى القَومِ الکافِرینَ
ترجمه:
خداوند هیچ کس را، جز به اندازه تواناییش، تکلیف نمی‌کند. (انسان،) هر کار (نیکی) را انجام دهد، برای خود انجام داده؛ و هر کار (بدی) کند، به زیان خود کرده است. (مؤمنان می‌گویند:) پروردگارا! اگر ما فراموش یا خطا کردیم، ما را مؤاخذه مکن! پروردگارا! تکلیف سنگینی بر ما قرار مده، آن چنان که (به خاطر گناه و طغیان،) بر کسانی که پیش از ما بودند، قرار دادی! پروردگارا! آنچه طاقت تحمل آن را نداریم، بر ما مقرّر مدار! و آثار گناه را از ما بشوی! ما را ببخش و در رحمت خود قرار ده! تو مولا و سرپرست مایی، پس ما را بر جمعیّت کافران، پیروز گردان!

همه آیات قرآن کریم و همچنین همین آیه بر این دلالت دارد که خداوند چهان را برپایه علم و منطق بنا ساخت و از انسان ها خواست مدت کمی در آن زندگی کنند که البته این مدت کم به نسبت زندگی ما در جهان باقی می باشد.

و اما این علم و منطق واقعی چیست که همه را شیفته خود ساخته و همه در مقابل آن سر تعظیم فرود آورده اند. آیا همین نظریاتی است که امروزه به خورد مردم میدهند و بعد از چند سال دوباره آنها را تکذیب می کنند، یا آن علمی است که از سوی خدا آورده شده و برای خدا است و هیچ گونه عیب و ایرادی در آن دیده نمی شود و ذهن محدود انسان عاجز از درک عمیق آن است. سرباز صفر در ادامه این مطلب به بررسی ویژگی های علم واقعی در اسلام می پردازد.

وقتی به عقل رجوع می کنیم درمی یابیم که یکی از وِیژگی های علم این است ثابت و تغییر ناپذیر باشد و عیب و ایرادی در آن نباشد و کسی نتواند از آن ایرادی بگیرد و یا بگوید اگر این قسمت از علم به صورت بود بهتر بود یا بگوید اگر این قسمت از علم حذف می شد تفاوتی در سایر آن به وجود نمی آید. در غیر این صورت علمی وجود ندارد و تنها یک سری محاسبات و نظریات است که باعث تصمیم گیری می شود.

طبیعی است انسان با ذهن محدود خود نمی تواند به این علم وسیع با ویژگی های بزرگ دست یابد. و تنها وجودی میتواند این علم را داشته باشد که خود علم مطلق باشد و نتوانستن برایش تعریف نشده باشد و ندانستن در وجودش نگنجد. این وجود بزرگ، الله است که ما روزانه و پی در پی به آن پنا می بریم.

اما خداوند بزرگ برای آنکه احسن الخالقین که پس از آفریدن آن به خود تبریک گفت، برای آموزش علم خود به انسان آموزش دهد، انبیاء و ائمه را مسئول آموزش به انسان ها قرار داد و آن ها نیز این علم را به صورت کامل از حق دریافت می کنند و به صورت کامل به مردمی که اشتیاق خود را به دانستن و فهمیدن اوج گرفتن نشان دادند ، آموزش دادن و بدین وسیله است که آن این علم در جهان نشر یافت و این نظریه پردازان امروزی گاهی به علت بعضی از این گفته ها دست می یابند.

و در انتها باید بگویم یکی از اهدافی که باعث سعادت انسان در دو دنیا می شود، شناسایی علم واقعی و تلاش برای فراگیری آن و به دنبال آن، نشر آن می باشد.

کد مطلب: 20366