برازنده ترین رنگ برای چادر چیست؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۴
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ حریم اسمانی نوشت :
با سلام حتما با این سوال تکراری روبه رو شده اید که در کجای قران آمده که حجاب چادر است و مهمتر در کجای قران آمده که چادر باید مشکی باشد ما امروز در این مقاله سعی داریم بگوییم برازنده ترین رنگ برای کاملترین حجاب چیست درباره‌ی این که رنگ چادر باید از چه نوع رنگی انتخاب شود، بحث‌های فراوانی صورت گرفته است.

بی‌تردید تاکنون هیچ مجتهد و مرجع تقلیدی رنگ مشکی برای چادر بانوان را واجب شرعی ندانسته است ولی در مورد این که این نوع رنگ برای لباس خانم‌ها بهتر است نیز تردیدی وجود ندارد. آقای «کلهر» در مصاحبه با خاتون این نوع رنگ را سوغات غرب برای ایران دانسته و گفته است:



«این نوع رنگ متکبرانه را ناصرالدین شاه برای ایرانیان از غرب به سوغات آورده است!» در این باره چند نکته حایز اهمیت است: الف) بر فرض پذیرش این تز کلهر، ایشان باید توضیح دهد که آیا رنگ مشکی چادر که امروز در بیش‌تر کشورهای عربی رایج است نیز سوغات ناصرالدین شاه برای کشورهای عربی بوده است؟! جای بسی تأسف است که ایشان برای اثبات مدعایش به استدلال‌های سخیفی تمسک می‌جوید که مثلاً امروز توپ پارچه‌ی مشکی از فرانسه، انگلیس و ژاپن به ایران وارد می‌شود. پس رنگ مشکی چادر از غرب به ایران وارد شده است! وارد شدن پارچه‌ی مشکی از برخی کشورهای غربی را نمی‌توان دلیل ورود این رنگ از گذشته‌ی دور به ایران دانست.


مردم ایران خود بهتر می‌دانند که در گذشته‌ی دور کرباس را در رنگرزی‌ها به رنگ مشکی رنگ می‌کردند و آن را می‌پوشیدند. واردات امروز یک کالا نمی‌تواند دلیل آمدن اصل آن از غرب باشد. بسیاری از کالاهایی که امروز از غرب برای ما به ارمغان می‌آورند یک روز از تولیدات ایران بوده و متأسفانه امروز ما از وارد کنندگان آن شده‌ایم. بر فرض هم که این رنگ از غرب به ایران آمده باشد آیا می‌توان گفت هر آن چه از غرب آمده است نامطلوب است؟ ب) در کتب لغت مانند: «لسان العرب و تهذیب اللغة و ...» جلباب را به پرده و چادر مشکی و سیاه شب ترجمه کرده‌اند. ج) افزون بر آن قرآن که به زبان عربی روشن و مبین نازل شده است تا برای همه‌ی مردم به خصوص مردم عصر نزول قرآن قابل فهم باشد. زمانی که این آیه‌ی شریفه نازل شد، زنان آن روز از جلباب، چادر و پوشش مشکی فهمیدند. از این رو ام سلمه همسر گرامی پیامبر خدا(صلی‌الله‌علیه‌وآله) نقل می‌کند وقتی آیه‌ی جلباب «یدنین علیهن من جلابیبهن» نازل شد: «زن‌های انصار از خانه‌هایشان خارج شدند در حالی که پوشش‌های مشکی داشتند، گویی کلاغ بالای سر آن‌ها نشسته است.»


[1] سکوت پیامبر در برابر فهم زنان انصار گواه روشنی بر تأیید رنگ مشکی برای پوشش زنان است. در کتاب روان‌شناسی رنگ‌ها گفته شده است که رنگ مشکی رنگ منفی و سلبی است. دکتر «ماکس لوشر» در کتاب روان شناسی رنگ‌ها صفحه‌ی 97، می‌نویسد: .«رنگ سیاه به معنای «نه» و رنگ سفید به معنای «بله» است. سفید به صفحه‌ی خالی می‌ماند که داستان را باید روی آن نوشت، ولی سیاه نقطه‌ی پایانی است که در فراسوی آن چیزی وجود ندارد.» درست به همین دلیل است که رنگ مشکی را برای چادر زنان بهتر می‌دانیم، زیرا در برابر نگاه مردان بولهوس پیام منفی می‌دهد آن چه آقای کلهر نیز به عنوان تکبر از آن یاد می‌کند، تأکید بر همین نکته است که زن نباید در برابر مردان تواضع و فروتنی نشان دهد بلکه باید در برابر مردان از خود تکبر نشان دهد و این تکبر در زن امر مثبتی است و نه منفی. امام علی(علیه‌السلام) در حدیثی می‌فرمایند: ‌«بهترین خصلت‌های زنان، بدترین خصلت‌های مردان است.» ایشان اشاره می‏کنند که زنان اگر مغرور باشند خود را در اختیار نامحرم قرار نمی‏دهند.


حجاب از مظاهر اعتماد به نفس زنان است، اگر زنی این اعتماد به نفس را نداشته باشد، بازیچه‌ی دست هوس بازان می‏شود. بی‌تردید چنین رنگی با آیات قرآن که از زنان می‌خواهد «ولایضربن بارجلهن لیعلم ما یخفین من زینتهن»[2] نباید زنان پای خود را چنان به زمین بکوبند که صدای زینت آلاتشان شنیده شود و موجب تحریک مردان گردند. از ملاک این آیه استفاده می‌شود که هر آن چه زن به گونه‌ای برخورد کند که مورد توجه مردان نامحرم قرار نگیرد برایش و برای مردان بهتر است. از سوی دیگر این که آقای کلهر لباس مشکی را به قابی تشبیه کرده که صورت زنان را برجسته می‌کند و به عبارت ایشان بدن نماست ولی لباس زنان ایرانی لباس نماست، توجه ایشان را به لباس‌های زنان ترکمن جلب می‌کنم. خوب است ایشان انصاف بدهد که آیا زنان محجبه با چادر توجه بیننده را به خود بیش‌تر جلب می‌کنند یا حجاب زنان ترکمن؟ پی نوشت ها: [1] سنن ابو داوود ، ج 2، ص 182 [2] سوره‌ی نور، آیه‌ی 31

کد مطلب: 14840