خرافات پیامکی واتس آپ
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۰
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ جوانان صدیق زهی نوشت :

هشت بار بگو یاالله وبرای هشت نفر بفرست  یا فلان برزگ پیامبر رادر خواب دیده که امت من نماز نمی خوانند کارهای نیک انجام نمی دهند و... این پیامها را به چند نفر بفرست فردا خبر خوشی می شنوی اگرکوتاهی کنی نفرستی مدیونی ...فقط یک دقیقه وقتت را میگیره...این دسته از پیامهای که تنها صحتی نداره بلکه درگاهی موارد هم شرکیا محسوب می شوند



 

{ دوستانی که مطالب را در وات ساپ یا ویچت و.... نشر میدهند حتما متن پایین را بخوانند- جواب هیات فتوی:سوال  

گاهی برایم پیام هایی می آید مثل (زمان دیدن این پیام8 بار یا الله بگو و به 8 نفر بفرست همین حالی خبر خوش میشنوی ). یا: (قل هو الله احد الله صمد لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد.این سوره مبارک یگانگی خداوند را بیان میکند اگر خداوند را دوست داری برای ده نفر بفرست تا میلیونها نفر بگویند) و فردا به مراد برسید آیا درست است که این پیام ها را به دیگران بفرستم؟ و یک پیام دیگر هم برایم آمده بود که: تو را به روح محمد قسم که این پیام را به دیگران بفرست نمیدانم که درست است یا نفرستم لطفا معلومات دهید؟
جواب: الحمدلله، ارسال پیامهای شرعی به دیگر مسلمانان، اگر بقصد خیر و نیکی و خشنودی باری تعالی باشد، ان شاءالله اجر و ثواب خواهد داشت، مثلا کسی که یک حدیث نبوی را همراه ترجمه آن به چند تن از دوستان یا اقارب خود می فرستد، ان شاءالله ماجور خواهد شد. اما باید آگاه بود که محتوای پیامها مبنای شرعی داشته باشند، یعنی باید مراقب بود که هر پیامی که رنگ و روی دینی داشته باشد، لزوما فرستادن آنها جایز نیست و یا ثوابی ندارد، بلکه تنها پیامهایی ارسال شود که احیاء کننده سنتی در بین مردم باشد یا تذکری به برادر یا خواهر مسلمانت باشد
دسته دوم پیامهای هستند که به جای اجر و ثواب ،گناهکار خواهی شد به طور مثال پیامهای با این مظنون رایج است (8 بار بگو الله و به 8 نفر بفرست اگر این کار را نکنی امروز یا فردا به تو ضرر می رسد باید دید اساس این سخن از کجاست؟! آیا در کتاب و سنت آمده یا از هوی و هوس دیگران است؟ در کجای قرآن و یا احادیث صحیح آمده که: (اگر کسی 8 بار یا الله بگوید و به 8 نفر بفرستد) بلافاصله خبر خوش میشنود؟! اگر مبنای شرعی دارد، پس دلیل آنرا از کتاب و سنت بیاورید، و اگر ندارد – که ندارد – پس چرا این بدعتها را در بین مردم رایج می کنید.
پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید: «من أحدث فی أمرنا ما لیس منه فهو ردّ». متفق علیه یعنی: «هر کس چیزی را در دین ما ایجاد کند که جزو آن نباشد، مردود است واز او پذیرفته نمی شود.)
. بنابراین هرکس چنین پیامهایی می فرستد، نه تنها هیچ ثوابی نمی گیرد بلکه گناهکار هم خواهد شد، زیرا مروج بدعت در بین مسلمانان خواهد شد. و شما بعنوان یک مسلمان تابع سنت نبوی، باید تنها مطالب شرعی و صحیح را برای مردم بفرستید که مبنا شرعی داشته باشند، و اگر با اینگونه پیامهای عجیب روبرو شدید، باید فرستنده پیام را نصیحت کنید که این پیام تو صحت ندارد، زیرا دلیلی از کتاب و سنت بر آن نیست و ما تابع سنت هستیم.
.. دوما: این پیام که: (قل هو الله احد الله صمد لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا احد. این سوره مبارک یگانگی خداوند را بیان میکند اگر خداوند را دوست داری برای ده نفر بفرست تا میلیونها نفر بگویند) و فردا به مراد برسید. این هم مبنای  بهتر است پیام را اینگونه بفرستید: (پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده: هرکس سوره اخلاص را بخواند، ثواب یک سوم قبل از خوابیدن فراموش نکنید که این سوره را سه بار بخوانید). این پیام مبنای شرعی دارد که در حدیث صحیح نبوی می فرماید: «أَیَعْجِزُ أَحَدُکُمْ أَنْ یَقْرَأَ فِی لَیْلَةٍ ثُلُثَ الْقُرْآنِ؟» قَالُوا: وَکَیْفَ یَقْرَأُ ثُلُثَ الْقُرْآنِ؟ قَالَ: «(قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ) یَعْدِلُ ثُلُثَ الْقُرْآنِ».
کدام یک از شما می تواند در یک شب ثلث قران را بخواند صحابه عرض کردند: چگونه یکی از ما می‌تواند یک سوم قران را بخواند .پیامبر فرمودند :سوره اخلاص یک سوم قران می باشد .

پیامهای بفرستیدکه مبنای شرعی داشته باشد، تا سنت را زنده کنید، نه آنکه بدعتی را بسازید و به دیگران بفرستید. سوما: این جمله که نوشته شده: (تو را به روح محمد قسم) دو ایراد دارد: 1- سوگند و قسم خوردن به غیر خدا حرام است، حال چه پیامبر صلی الله علیه وسلم باشد یا هر شخص دیگری، زیرا پیامبر صلی الله علیه وسلم می فرماید: «إنَّ الله عزّ وَ جلَّ یَنْهَاکُمْ أنْ تَحْلِفُوا بِآبائِکُمْ؛ فَمَنْ کَانَ حَالِفاً فَلْیَحْلِفْ بِاللهِ أَوْ لِیَصْمُتْ» بخاری (6108). یعنی: خداوند عزوجل شما را از سوگند خوردن به پدرانتان نهی می کند، پس هرکسی که سوگند می خورد به خدا سوگند بخورد یا ساکت باشد. و می فرماید: «مَنْ حَلَفَ بِغَیرِ اللهِ فقد کَفَرَ أَوْ أشْرَکَ» ابوداود (3251). یعنی: هرکس به غیر از خدا سوگند بخورد کفر و یا شرک ورزیده است. بنابراین کسی که می گوید: "به روح پیامبر قسم" او سوگند بغیر الله خورده و باید توبه کند. 2-  یکی از نشانه های ادب و احترام در مقابل پیامبرمان صلی الله علیه وسلم اینست که هرگاه اسم وی را شنیدیم و یا نوشتیم، برای ایشان صلوات بفرستیم و یا بنویسیم، یعنی بگوئیم: رسول خدا صلی الله علیه وسلم، یا پیامبر صلی الله علیه وسلم ، و یا محمد مصطفی صلی الله علیه وسلم .. ... اما تنها نوشتن کلمه "محمد" بدون صلوات، نشانگر بی ادبی و بخل گوینده یا نویسنده در مقابل پیامبر صلی الله علیه وسلم است که از نوشتن یا گفتن "صلی الله علیه وسلم" عاجز مانده است
خلاصه اینکه در پیامهای که نام پیامبر صلی الله علیه وسلم را با صلوات مقرون نماییم

پس هیچ کدام از این پیامها مبنای شرعی ندارند و نباید این پیامها را به کسی فرستاد و بلکه واجب است که فرستنده پیام را نصیحت نمود تا به سنت صحیح نبوی صلی الله علیه وسلم بازگردد، نه آنکه بدعتی را ایجاد کند و در بین مردم رواج دهد، مبادا بجای خیر، شر نصیب وی شود و شیطان بخواهد از جهل او سوء استفاده نماید

. والله اعلم وصلی الله وسلم علی محمد وعلی آله وأصحابه والتابعین لهم بإحسان إلی یوم الدین

 جامع فتاوای اهل سنت و جماعت الله
کد مطلب: 16326