نگاهی به سریال های ماه رمضان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۶
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ تنگه احد نوشت:
در ماه رمضان شاهد پخش مادرانه از شبکه 3،خروس از شبکه 2و دودکش از شبکه یک بودیم سریال هایی که هرکدام جدا از نقاط ضعف وقوت یک نقطه اشتراک داشتند و آن هم عدم تناسب با ماه رمضان بودکه این نشان دهنده غفلت دوباره صدا وسیما در تولید سریال ناهمگون با مناسبت هاست.

مادرانه/ پدر که می خواهد مادر باشد

مادرانه روایت گر داستان مردیست مستبد، اهل زد بند آن هم اختلاس، دختری نا به هنجار، فراری ومعتاد، دوست با مرام ومذهبی به نام محمد جواد وزنی منطقی و درد کشیده به نام مریم . شخصیت اصلی داستان شخصیتی است به نام "اردلا ن "همان مرد مستبد که می خواهد نقش مادر را برای بچه هایش ایفا کند اما نمی تواند. این سریال نشان گر فاصله یک پدر و دختر پولدار است ک عامل جدایی ان شده پسرک جنوب شهری طمع کارو اعتیاد" رها" .

در این فیلم نکاتی که به چشم می آید :

1-مادرانه به خوبی عاقبت دوستی ها خیابانی را نشان می دهد . کارگردان در این زمینه به خوبی عمل کرده به ویژه در نشان دادن  ماجرای دستگیری رها وفرزاد ، و  افتادن رها از اتومبیل ناگفته نماند که کارگردان به تاثیر مواد مخدر به خصوص شیشه یکی از معظلات جامعه که از روی نداستن است اشاره کرده است.

2-مادرانه رابطه عمیق خانواده جنوب شهری را نشان داده علی رغم  منفی بودن چهره فرزاد ،روی مادر نمی ایستد واحترام به مادر را ترک نمی کند  در حالی که در خانواده شمال شهری خانواده مبطلا به طلاق است، دختر خانواده شمال شهری روی پدر می ایستد سرکشی می کند واز پدر متنفر است.






3- شخصیت شیفته خروس که علاقه اش به عروسک خروس درب پیتزا خروس است .. در نهایت .کامران خوب ایفای نقش می کند. اما یدک خروس برای چیست! اشتباه بزرگ نویسنده و کارگردان در انتخاب نام فیلم واضح است کارگردان ونویسنده فقط به خاطر توجیه اسم سریال نام خروس را به کامران نسبت می دهند و سعی در توجیه اند . اما یقیننا نقش خروس در این جا زاید است.

4-حمید لولایی شخصیتی به تعبیر کار گردان ساده!، درست کار! ومتعهد  که به آسانی گول می خورد به آسانی باور می کند به فکر آبرویش است . اما در این حادثه چهره اش مخدوش می شود . در پایان اعاده حیثیت می کند ومی بخشد! این هم هنر کارگردان است.

5- دوشخصیت سر گردان فیلم زرنگار وزنش که به دنبال فیلم عروسی شان هستند وبه هر طریقی به دنبال اسماعیل هستند و در اخر سریال به او می رسند که این داستان بیهوده وبی ربط به ماجرا را به وجود می اورد!

6- در پایان فیلم روزبه و همکارانش به دام پلیس می افتند .و ناصر داماد خانواده ، اسماعیل وکامران به زندان می روند این جا هم کار گردان نتوانسته داستان را بسازد. داستان کاملا ناقص ونا مفهوم است کی شکایت کرده است. اسناد پرونده از کجا به دست امده و اخر چرا حمید لولایی شکایت می کند وبعد می بخشد! و در اخر هم مهتاب با اسماعیل سابقه دار ازدواج می کند، سارا با کامران سابقه دار ! و دختر نصرت با ناصر سابق دار ! و با مشارکت لولایی یک فیلم هم ی سازند!

کار گردان کلا داستان ضعیفی ارائه کرده داستانی که تنها نکته مثبتش کمدی بودنش است وهیچ نکته ای دیگری ندارد عدم ارتباط داستان های سریال با یکدیگر و پایان ناقص، نا معلوم مبی محتوا که فقط برای ارضای مخاطب است وهیچ مفهومی ندارد.

 

دودکش /روایت زندگی ساده با طعم طنز

شایدبهترین سریال ماه رمضان  امسال دودکش باشد دودکش حکایت داستان یک قالیشوی به نام فیروز وبرادر وخواهرش ، همسرش وبرادر زنش به نام  نصرت است . داستان یک مرد صاحب قالیشویی بزرگ که حاضر نیست به دلایلی ان را بفروشد و حکایت برادر زن ورشکسته و مقروضش که در طول سریال داستان های جدی اما با چاشنی طنز رغم می زند .

نکات مهم درباره سریال دودکش

1-دودکش را می توان گفت دینی ترین سریال! از میان دو سریال دیگر است . اما در ان بعضی مواقع گاف های مذهبی هم دیده می شود البته در پایان داستان کارگردان  سعی در ارتباط آن با ماه رمضان را هم دارد.

2-نام سریال هیچ هم خوانی با داستان سریال ندارد اگر نام سریال را را قالی شویی مشتاق می گذاشتند از این بهتر بود! شاید هدف کار گردان استفاده از یک نام زیبا و جذاب و متناسب با ژانر کمدی بوده است.

3-فیروز یک شخصیت دست به خیر پایبند به دین , ار خود گذشته وایثار گر که جور تمام خانواده از خانواده خودش تا خانواده خواهر وبرادرش وحتی دختر عموی زنش را می کشد . علاوه برآن برای عده ای اشتغال ایجاد کرده است. حتی از آبروی خود می گذرد تا مراسم عروسی دیگری، شکل بگیرد و خدا در مخمصه می اندازد . اما نکته ای که باید در مورد فیروز گقت او شخصیت معصومی ندارد مال مردم بدون اجازه اش می برد آب حمام را قطع می کند. البته حلالیت می طلبد اما معلو م می شود علی رغمی که مقید است نماز می خواند همه چیزش صاف نیست به تعبیری کار گردان،خواسته اورا معصوم جلوه ندهد. البته کارهای فیروز بد نیست اما می توان از نظر دینی به قضیه آبرو و  اولویت به رسیدگی مایحتاج زندگی خودی اشاره کرد.

4-یکی از صحنه های زیبای سریال صحن نجوای همگی با خداست که چه زیبا به تصویر کشیده می شود. نجواها ،طلب بخشش ها ودعاههای فیروز هم خیلی زیباست .

5-نکته ی زیبای دیگر سریال آن جایست که فیروز برای نجات بچه اس حاضر است دو کلیه خو را گرو بگذارد. البته این نقد به شخصیت فیروز وارد است آن زمان که پول داشت چرا گشاده دستی کرده اما حالا چه! البته این فیلم به مشکلات درمانی اقشار کم در امد هم می پردازد ولی نکته ای که مشخص است فقر فیروز مشتاق اغراق آمیز است!

6- شخصیت روحانی داستان هیچ بدرد روحانیت نمی خورد به خصوص روحانی جوان امروزی نحوه صحبت کردنش هم اصلا جالب نیست!

7-عفت زن مشتاق در این تصویر به زیبایی نمایش یک زن خانه دار را نشان می دهد اما افروز زن نصرت تاثیر زیادی در فیلم ندارد و کار گردانو او را از بسیاری از سکانس های حساس را به بهانه کودکش حذف کرده ارتباط  افروز زیاد با بهروز برادر کوچکتر به چشم نمی آید

اما در مجموع نکته ی زیبایی که سریال به دنبال آن است نشان دادن زندگی ساده زناشویی جنوب شهری ، روابط دینی وسنتی خوشیها و نا خوشیهای زندگی جنوب شهری و نشان دادن یک آدم ایثارگر، پرتلاش به نام فیروز که کارخیر می کند اما بعضی مواقع لغزشهایی هم دارد! اما وجودش پاک است زنی به نام عفت که رابطه عاطفی شدیدی بین او وهمسرش است.

اما در پایان باید اشاره کرد که علی رغم  قابل قبول بودن سریال های امسال اما  از صدا وسیما  به هیچ وجه پذیرفته نیست به هربهانه ای سریال های خارج از عرف ماه رمضان تولید کند. برای سال آینده از صدا وسیما در خواست داریم که در تولید سریال ها با کارشناسان دینی مشورت کند.





کد مطلب: 6019