دندان پزشکی، پزشکی، مستضعفین و حکومت اسلامی
اجتماع نوشت
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۲
Share/Save/Bookmark
 
دندان پزشکی، پزشکی، مستضعفین و حکومت اسلامی

وبلاگ "تریبون یک منتظر" نوشت:

تومان عکس رادیولوژی؛

26000تومان حق ویزیت آقای دکتر دندان‌پزشک؛

هزینه کشیدن دندان عقل را نیز در سال1394 فردا متوجه می‌شوم اگر خدا بخواهد و عمری باشد.

سؤال من از آقای رضا لاری‌پور، مشاور رئیس سازمان نظام پزشکی و سخنگوی این مجموعه این است:

اگر مهران مدیری برای در حاشیه باید از طرف شما و جامعه پزشکی هشدار بگیرد، پس برای مردم مستضعف چه فرد یا ارگانی باید هشدار بدهد؟

جناب آقای لاری‌پور!

من جوانی هستم که به رغم پارتی‌بازی‌ها، رانت‌خواری و بی‌عدالتی‌های جامعه ما، تا امروز نتوانستم استخدام دولت بشوم، اما غیرت کار کردن داشتم و در شرکت‌های خصوصی تا اسفند1393 فعالیت می‌کردم.

الان دنبال کارم و درآمدی تا آخر فروردین‌ماه ندارم. آیا باید هزینه دندان‌پزشکی این گونه از جیبِ من جوان برود؟

جناب آقای لاری‌پور!

اگر یک دندان‌پزشک یا پزشک برای درسش زحمت کشیده است، بسیاری افراد در جامعه ما از جمله کارگران سال‌های سال است که زحمت می‌کشند؛ اما آیا خروجی، درآمد و معیشت این قشرها یکسان و یا حداقل، شبیه هم است؟

در یک بیمارستان اگر حقوق یک دستیار یا کارگر یا پرستار را یک واحد در نظر بگیریم، یک پزشک ارولوژی ۲۶ برابر، پزشک زنان و زایمان ۳۱ برابر، پزشک چشم ۳۰ برابر، پزشک گوش و حلق و بینی ۳۲ برابر، جراح قلب ۳۸ برابر، ارتوپدی ۴۹ برابر، و جراح مغز و اعصاب ۶۵ برابر وی حقوق می گیرند.

جناب آقای لاری‌پور!

این آماری است که وزیر بهداشت دولت اصلاحات یعنی مسعود پزشکیان نیز تأیید نموده است: آینه تمام نمای بی عدالتی در نظام سلامت کشور.

هر چند مسئولین عمدتاً در توجیه این افزایش ناگهانی دستمزدهای خود و پزشکان متخصص مدعی می‌شوند که پرداخت از جیب مردم را کاهش دادند و مردم فشار مالی را حس نخواهند کرد. این درحالی است که منابع اصلی این افزایش دستمزد پزشکان از بیمه‌ها، درآمد هدفمندی یارانه‌ها و مالیات‌ها تامین می‌شود که همگی جزو منابع عمومی بوده و از جیب مردم تامین شده‌اند و مطمئنا کشور نیازهای جدی تری از پر کردن جیب برخی پزشکان و متخصصان نظام سلامت هم دارد.

        

اما صحبت‌هایی برای مسؤلین جمهوری اسلامی ایران بلکه دردی از دردهای مردم مستضعف دوا بشود:

. طبق آماری که در مجله اشپیگل منتشر شده است درآمریکا درآمد یک پزشک متخصص ۵ برابر درآمد سرانه و در آلمان ۲ برابر است درحالیکه این نسبت در ایران بیشتر از ۳۷ برابر است؛

. اختلاف درآمد پزشک و پرستار در ایران ۱۰۰ تا ۳۰۰ برابر است؛

. در آمریکا دریافتی پزشک ۳ برابر پرستار، در استرالیا ۶/۲ برابر، در فرانسه ۵/۱ برابر، در عربستان ۳/۱ برابر است ولی متاسفانه این اختلافات درآمد پزشک و پرستار در ایران بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ برابراست در حالی که ما این الگو را از کشور ترکیه برداشته ایم و این اختلاف درآمد پزشک و پرستار در این کشور ۴/۲ برابر است. وی افزود: اگر طرح تحول نظام سلامت از این کشور الگو برداری شده است چرا در بخش پرستاری الگو برداری نشد؟ نظام سلامت مجموعه تیم بهداشت و درمان سراسر کشور است نه یک تیم خاص. اما متاسفانه در حال حاضر در نظام سلامت ما سیاست گذار، برنامه ریز و ناظر یک عده خاصی هستند که این نحوه مدیریت‌ درست نیست.

مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران!

این یادداشت‌ها را جوانی می‌نویسد که فرزند یک فرهنگی انقلابی است و دغدغه ارزش‌های والای انقلاب شکوهمند اسلامی را دارد.

این تفاوت‌های درآمدی و تبعیض‌های وحشتناک، در جامعه اسلامی نباید وجود داشته باشد.

این تفاوت‌های درآمدی و عمیق بودن شکاف طبقاتی، آسیب‌های فراوان معنوی و مادی به جامعه اسلامی و مردم کشور می‌زند.

نگاهی به این آمارها و نمودارها نشان می‌دهد که فساد شاخ و دم ندارد؛ وقتی ثروت در جایی انباشته بشود، فساد به وجود می‌آید.

آیا نباید سازوکارهای جدی و عملیاتی برای درمان این موضوع اتخاذ نمود؟

انتهای پیام

کد مطلب: 20250