انتخابات و چالش های پیش رو
تاریخ انتشار : جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۹
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ"تولدی دیگر"نوشت:

یکی از مشخصه های جامعه مردمسالار برگزاری انتخابات آزاد است که در آن همه گروه ها و احزاب بتوانند نامزدهای خود را در معرض انتخاب مردم گذارده و مردم با انتخاب خود نمایندگانی را به مجالس شورای شهر ، اسلامی ، خبرگان و فردی را به عنوان نماینده خود برای کسب عنوان ریاست جمهوری به مدت معین شده در قانون برگزینند. قانون اساسی حق انتخاب شدن و انتخاب کردن را برای همه مردم به رسمیت شناخته است مگر کسانی که به جرم علیه جمهوری اسلامی محکوم شده باشند ، محکومین به ارتداد در مراجع قضائی، مشهورین به فساد و فسق و وابستگان رژیم سابق و گروه های غیر قانونی.

این روزها در منابع خبری به سخنان و اظهار نظرهائی برمی خوریم که علیه تحرکات گروهی که برای تسخیر مجلس شورا و خبرگان خیز برداشته اند هشدارهای شداد و غلاظ داده و سعی دارند با افزایش بصیرت مردم ، آنان را از گرایش به سوی این گروه ها بر حذر دارند. چندی پیش آقای جنتی ، دبیر شورای نگهبان چنین مضمونی را بیان نموده بود ( نقل از سایت تابناک ) و اخیرا هم محمدرضا تویسرکانی مسئول نمایندگی ولی فقیه در بسیج مستضعفین گفته : کسانی که به دنبال طراحی های ویژه برای انتخابات مجلس و خبرگان هستند ، بدانند که ملت هوشیار و بصیر هستند و اجازه دخالت در انتخابات را به صاحبان قدرت و ثروت هیچ حزب و گروهی نخواهند داد(خبرگزاری دانشجو، کد خبر 306672).

قانون و وصیت نامه رهبر فقید انقلاب اسلامی نظامیان را از ورود به انتخابات و دسته بندی های سیاسی منع نموده است ، از دیگر سوی همان گونه که گفته شد قانون این حق را برای همه دسته ها و گروه ها به رسمیت می شناسد که خود را برای انتخاب شدن در معرض رای و نظر مردم قرار دهند ، آن چه جالب است این جاست که نظامیان به راحتی در امور سیاسی مداخله کرده و اظهار نظر می کنند و برای کسانی که می خواهند به صورت قانونی در انتخابات شرکت نمایند خط و نشان کشیده و در صدد بصیرت افزائی مردم هستند در صورتی که همین کار خود خلاف قانون است زیرا کسی که اسلحه در دست دارد و پول فراوان بیت المال نیز در دسترش است و بنا به خواست و دیدگاه خود می خواهد در سیاست هم تاثیر گذار باشد در حقیقت حق کسانی را که چنین امکاناتی را در اختیار ندارند غصب نموده است.

از نظر دور نداریم که چنین اظهار نظرهای غیر مسئولانه ای از طرف نظامیان و مسئولان نظارتی در انتخابات سال 88 زمینه را برای وقوع ناآرامی های پس از خرداد 88 آماده کرد و رفتارهای عجولانه و شتابزده برنده و بازنده آن انتخابات وضع را تا آن حد آشفته و متشنج کرد.

برای جلوگیری از حوادث تلخی که در گذشته روی داد بهتر است همه به قانون بازگردیم و آن را فصل الخطاب همه اعمال خود قرار دهیم.
کد مطلب: 15328