آیا می دانید چرا هویج می خوریم؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۷
همه با هم ،
هویج سرشار از بتاکاروتین است که در کبد به ویتامین A تبدیل میشود.
هویج سرشار از بتاکاروتین است که در کبد به ویتامین A تبدیل میشود. ویتامین A در قرنیه چشم به رودوسپین تبدیل میشود که رنگدانهای بنفش رنگ لازم برای بینایی است.
ابتاکاروتین چشم را در برابر زوال ماکولا و آبمروارید ناشی از بالا رفتن سن نیز محافظت میکند. در یک تحقیق مشخص شد افرادی که مقدار زیادی بتاکاروتین مصرف میکنند، تا ۴۰ درصد کمتر در معرض زوال ماکولا قرار میگیرند.
محتوی بالای بتاکاروتین به عنوان یک آنتیاکسیدان در برابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن عمل میکند و پیر شدن سلولها را کندتر میکند.
تحقیقات نشان داده است که رژیمهای غذایی که در آن مقدار زیادی کاروتینوئید وجود داشته باشید، خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. هویج نه تنها حاوی بتاکاروتین است، بلکه آلفاکاروتین و لوتئین نیز در خود دارد. مصرف منظم هویج سطح کلسترول را نیز کاهش میدهد زیرا فیبرهای محلول موجود در هویج با اسیدهای صفرا پیوند میزنند.
ویتامین A به کبد برای بیرون کردن سموم بدن کمک میکند. صفرا و چربی موجود در کبد را کاهش میدهد. فیبرهای موجود در هویج به تمیز کردن روده و تسریع حرکت مواد زائد کمک میکند.
هویج دندانها و دهان را تمیز میکند. ذرات باقیمانده غذا را مانند مسواک یا خمیردندان از لای دندانهایتان بیرون میکند، لثهها را تحریک کرده و بزاق زیاد ترشح میکند که ایجاد اسید و باکتری سازنده کرمخوردگی دندان را متوازن میکند.
در تحقیقی که در دانشگاه هاروارد انجام گرفت مشخص شد که افرادی که بیشتر از ۶ عدد هویج در هفته میخورند در مقایسه با آنهایی که در ماه فقط یک هویج یا کمتر میخورند، کمتر دچار سکته میشوند.