مادر، سازنده و نقش آفرین بی همتا در جامعه است
تاریخ انتشار : شنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۳۶
Share/Save/Bookmark
 
 
کلام فارس به نقل از وبلاگ سحاب نوشت:
پیرزن سر در گریبان بقچه را در دست فشرد ، نمی دانست از کدام راه برود ، گریه پسرک پنج ساله حواسش را جمع کرد ، عکس کودکی فرزندانش در میان اشکهایش جان گرفت و از روی گونه هایش پایین ریخت.

 

بی اختیار کودک را در بغل گرفت ، موهایش را بویید و بوسید ، مشتی نقل و کشمش از بقچه درآورد در جیب پسرک ریخت ، در چهره پسرک پنج ساله ، پسر پنجاه ساله اش ، که امروز بابابزرگ بود را می دید.

نگاه پیرزن ، به دور دستها رفت ، دل خون بود اما با خدایش نجوا کرد ، به دل من نگاه نکن ، مبادا خاری به پایشان نشیند ، گرد غم موهایشان را بپوشاند، لبخندهایشان تلخ شود.

او با خود زمزمه کرد، امروز ، اگر روی خوشی به مادر پیر نشان ندادند ، فردایشان را بهترینها قرار بده ، بی خوابیهای شبهای تبدار را بر آنها ببخش ، خانه هاشان را پربرکت کن ، روزیشان را روز به روز زیاد کن ، خدایا دلم را به نورت گرم کن تا تلخی دوری رنجم ندهد.

امروز اجاق خانه شان که به برکت وجود او گرم و فروزان است ، با کوردلی ها و ناسپاسی هاشان ، جایی برای مادر ندارند ، پیرزن رفت تا بلکه جایی ، گوشه ای برای آرام گرفتن یابد.

یک استاد گروه معارف دانشگاه شیراز گفت: در فرهنگ غنی اسلامی ، زن و مادر ، سر منشاء ، ریشه ، پایه و ستون خوانده می شود.

مریم شمسایی افزود: این مهم به گونه ای است که تا لحظه مرگ برای قرب به خدا ، دستیابی به کمال ، شکرگزاری از نعمت های او ، دقایق احترام به مقام مادر و پدر شمارش می شود.

بگفته وی ، بهترین اسوه و الگوی راستین و تجسم عینی ، حضرت فاطمه الزهرا(س) است که به پیامبر اکرم(ص) مهر و محبت بی شائبه ای داشت.

شمسایی اظهار کرد: رسوخ فرهنگ های غلط در زندگی مدرن ، علاوه بر اینکه موجب هنجار گسیختگی ، مفاسد اجتماعی شده است ، عدم پاسداشت حقوق والدین را نیز به دنبال داشته است.

وی اضافه کرد: بازتاب رفتارهای سوء فرهنگی که سرچشمه ای از محیط اطراف در آموزه های تربیتی خانواده دارد نیاز به اصلاح و ترمیم فرهنگ و اطلاع رسانی از سوی رسانه های جمعی دارد.

راضیه احمدی ، کارشناس مسایل اجتماعی معتقد است: شربت محبت و عطوفت بهترین هدیه ای است که فرزند می تواند با خورندان آن به روح بزگوار مادر سپاسگزاری کند.

وی ادامه داد: مادر ، سازنده و نقش آفرین بی همتایی در جامعه است ، اما متأسفانه به دلیل معضلاتی مانند شبکه های ماهواره ای مخرب ، سنت ها در هم شکسته و احترام به شأن و ارج نهادن به مقام زن و مادر را کلیشه ای کرده است.

وی اضافه کرد: هنجار شکنی ها و گسیختگی های اجتماعی و فرهنگی ، موجب فاصله گرفتن افراد از سعادت دنیوی و اخروی که همانا احترام به مقام شامخ مادر و پدرشده است .

بگفته احمدی ، برای برخورد با ناهنجارها ، نادیده انگاشتن ارزشها و تهاجم فرهنگی گام های کوتاه و آهسته ای برداشته شده است.

اما من مادربزرگی داشتم ، به سخاوت عطر بها ر، به روانی جویباران ، مهر چشمانش ماندگار ، قنوت دستانش عطر کعبه داشت ، و هنوز در پس گذر ایام ، بویش را می جویم .

هر بهار ، عطرش را در میان ، قوری گلسرخی چای با بهار نارنج ، در کنار باغچه پر اطلسی ، هر تابستان ، با خنکای آجرهای خیس خورده حیاط و لاله عباسی های رنگارنگ ، هر پاییز ، درسفیدی گلهای یاس میان چادر نمازش ، هر زمستان ، درکنار کرسی گرم با برگه های خوش عطر هلو ، جست و جو می کنم اما دریغا که دیگر مادربزرگ در کنارم نیست و تنها یادش در قلبم اگرچه شیرین ، اما دردی تلخ دارد.
کد مطلب: 15356