تبرئه ماهیان قرمز از حمل بیماریهای خطرناک
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۴۲
به گزارش
حرف لر به نقل از وبلاگ"
شیلات بروجرد":
تاکنون بیماریهای خطرناکی که بتواند از این حیوانات خونسرد به انسان (بهعنوان موجود خونگرم) منتقل شود گزارش نشده و در صورت رعایت مسائل بهداشتی در برخورد با این حیوانات مخاطرهای سلامت انسان را تهدید نخواهد کرد.
متأسفانه هرساله با نزدیک شدن ایام نوروز افرادی غیرمرتبط با مراجع ذیصلاح با ارائه اطلاعات ناصحیح اقدام به ایجاد تشویش اذهان عمومی کرده و در این بین رسانههای جمعی نیز به جای اطلاعرسانی صحیح از طریق مراجع ذیصلاح بهداشتی (سازمان دامپزشکی کشور) و تولیدی (سازمان شیلات ایران) به این امر دامن میزدند و با ذکر آلوده بودن این ماهیان زیبا به بیماریهایی نظیر پسوریازیس، سالمونلا، سل ماهی و... باعث وارد آمدن خسارات متعدد به پرورشدهندگان ماهیان زینتی میشدند.
در حالی که بر اساس اطلاعرسانیهای سازمان دامپزشکی کشور ماهیان قرمز تولیدی در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کشور تحت نظارت و پایش مستمر بوده و تاکنون بیماریهای خطرناکی که بتواند از این حیوانات خونسرد به انسان (بهعنوان موجود خونگرم) منتقل شود گزارش نشده و در صورت رعایت مسائل بهداشتی در برخورد با این حیوانات (که در زیر به آنها اشاره میشود) مخاطرهای سلامت انسان را تهدید نخواهد کرد.
جهت انتخاب و نگهداری ماهی قرمز توصیه می شود که ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه کنند، از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهیها را بهصورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری میکنند، خودداری کنند، ماهی قرمز، دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، از خرید ماهیانی که علائمی چون تاخوردگی و جمعشدگی بالهها، لکههای پنبه در اطراف دهان یا سطح بدن، وجود زخم یا لکههای سفید متمایل به خاکستری یا قرمز و یا رنگپریده و لکهلکه شده روی سطح بدن، لبه بالههای خورده و سائیدهشده، بیقراری ماهی و یا بدون آنکه در یکجا قرار گیرد، پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، بیرونزدگی چشم بصورت یکطرفه یا دوطرفه، ریختهشده پولکهای (فلسهای) ماهی خودداری شود.
سایر توصیهها عبارتند از در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفرههای هفتسین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود.
یک تا دوبار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسههای رنگی و تیز جهت تزئین آکواریومها و تنگهای ماهیان استفاده نکنید، شستشوی دورهای آکواریومها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلولهای نمک طعام (30 گرم در لیتر به مدت 10 دقیقه)، ترکیبات آمونیوم چهارتایی به مقدار 1/0 تا یک گرم در لیتر آب به مدت یک تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یده .
به مقدار 200 میلیگرم در لیتر آب به مدت 10 ثانیه (مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است)، استفاده از دستکش بهویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هربار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی در جاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی، ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند.
استفاده از غذای آماده بهتر است. غذادهی باید یک یا حداکثر دوبار در روز و به اندازهای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود، رعایت دورهای حداقل دوهفتهای قرنطینهای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه، جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان و طی دوره زمانی برای آنها، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی، مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتیهای پوستی، آب مورد استفاده بدینمنظور باید بهداشتی بوده و در مورد آبهای شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود.
و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهانگشاد نگهداری و ذخیره شود، در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریومدارها تحویل کنید و از قرار دادن آکواریومها و یا تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینهها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید.
انتهای پیام/
http://harfelor.ir/fa/news/718/mahi/