طرز تهیه سوزی (غذای سیستانی)

4 مهر 1392 ساعت 10:25


وبلاگ سیستان نگاه نوشت :   سوزی   مواد لازم: گیاهی به نام سوزی* (البته در سیستان)( به جای این میشود از اسفناج هم استفاده کرد ولی به خوش طعمی سوزی نمی شود) پیاز سیب زمینی تخم مرغ سیر نمک و فلفل روغن اول از همه باید سوزی را تهیه کنید. سوزی را در آب جوشانده تا شل شود (چیزی شبیه برنج) آبش را می گیریم و میگذاریم کمی سرد شود در همین زمان که سبزی را می جوشانیم سیب زمینی را آب پز می کنیم و پیاز را سرخ می کنیم. ته قابلمه کمی روغن (اندازه آن با کم یا زیاد شدن سوزی متفاوت میشود) می ریزیم و مواد آماده را درون روغن میریزیم همه اینها را به همراه تخم مرغ (که قبلا هم زده ایمش) نمک و فلفل و سیر اضافه میکنیم به سوزی آماده و هم میزنیم تا ته نگیرد. هر وقت که احساس کردید که مواد خوب به خورد هم رفته اند میتوانید استفاده کنید.   سوزی دقت کنید: البته سوزی ای بهتر است که دانه (در سیستان به گل و دانه اش میگویند خول khul) نداشته باشد. به قول سیستانی ها نوجی noji (تازه و جوان) باشد *گیاهی که در خوراک سوزی استفاده می شود. گیاه ازمک با اسم علمی Cardaria draba نام دارد.


کد مطلب: 9375

آدرس مطلب: https://www.baham91.ir/vdcf.ed1iw6dmtgiaw.html

همه با هم
  https://www.baham91.ir