طرز تهیه سوزی (غذای سیستانی)
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۲۵
Share/Save/Bookmark
 
وبلاگ سیستان نگاه نوشت :

 

سوزی

 

مواد لازم:
گیاهی به نام سوزی* (البته در سیستان)( به جای این میشود از اسفناج هم استفاده کرد ولی به خوش طعمی سوزی نمی شود)
پیاز
سیب زمینی
تخم مرغ
سیر
نمک و فلفل
روغن
اول از همه باید سوزی را تهیه کنید.
سوزی را در آب جوشانده تا شل شود (چیزی شبیه برنج) آبش را می گیریم و میگذاریم کمی سرد شود
در همین زمان که سبزی را می جوشانیم سیب زمینی را آب پز می کنیم و پیاز را سرخ می کنیم.
ته قابلمه کمی روغن (اندازه آن با کم یا زیاد شدن سوزی متفاوت میشود) می ریزیم و مواد آماده را درون روغن میریزیم
همه اینها را به همراه تخم مرغ (که قبلا هم زده ایمش) نمک و فلفل و سیر اضافه میکنیم به سوزی آماده و هم میزنیم تا ته نگیرد.
هر وقت که احساس کردید که مواد خوب به خورد هم رفته اند میتوانید استفاده کنید.

 

سوزی

دقت کنید:

البته سوزی ای بهتر است که دانه (در سیستان به گل و دانه اش میگویند خول khul) نداشته باشد. به قول سیستانی ها نوجی noji (تازه و جوان) باشد

*گیاهی که در خوراک سوزی استفاده می شود. گیاه ازمک با اسم علمی Cardaria draba نام دارد.
کد مطلب: 9375